ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διεθνής ημέρα διαμαρτυρίας για τη Διαχείριση Ψηφιακών Περιορισμών (DRM): 4 Δεκεμβρίου 2020 

Η δέκατη τέταρτη Διεθνής Ημέρα κατά του DRM (IDAD) έρχεται σύντομα και η εκστρατεία Defective by Design (DbD) χρειάζεται τη βοήθειά σας για να διαδώσει αυτή τη δράση.

Η φετινή ετήσια ημέρα διαμαρτυρίας για τη Διαχείριση Ψηφιακών Περιορισμών (DRM)  είναι στις 4 Δεκεμβρίου 2020 και θα επικεντρωθεί στην αδικαιολόγητη χρήση του DRM από τις υπηρεσίες streaming.  Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για τη διάδοση αυτού του μηνύματος τόσο από τους ακτιβιστές κατά του DRM όσο και από εκείνους που ενδιαφέρονται απλώς για το πώς σε έναν κόσμο με συνεχή τεχνολογική πρόοδο, οι ψηφιακές ελευθερίες μας απειλούνται όλο και περισσότερο.

Ενώ βρισκόμαστε σε  συνθήκες καραντίνας, όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πώς άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο ασχολούμαστε με τις αγαπημένες μας ταινίες, τηλεόραση και μουσική. Πολλά (αν όχι τα περισσότερα) σπίτια που είναι συνδεδεμένα σε σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο έχουν στραφεί σε υπηρεσίες streaming που χρησιμοποιούν το DRM για αναζήτηση ψυχαγωγίας, και υποβάλλονται σε επαχθείς περιορισμούς με αντάλλαγμα έναν τρόπο να περάσει ο χρόνος. Η εκστρατεία Defective by Design υπάρχει για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την αδικία αυτών των υπηρεσιών και άλλους τρόπους με τους οποίους οι εταιρίες χρησιμοποιούν το DRM για να στερήσουν από τους χρήστες υπολογιστών την ελευθερία τους.

Τα τελευταία χρόνια με την άνοδο αυτών των υπηρεσιών, έχουμε δει την επιρροή τους να αυξάνεται και να στραγγαλίζει τον παγκόσμιο πολιτισμό. Αυτές οι υπηρεσίες υπαγορεύουν αυτό που παρακολουθούμε, μας παρακολουθούν ενώ το παρακολουθούμε, και μέσω όλων, χρησιμοποιούν τους ψηφιακούς περιορισμούς για να κρατήσουν τους θεατές αβοήθητους και ανίκανους να ασκήσουν ουσιαστικό έλεγχο στο πώς επιλέγουν να βιώσουν ταινίες, μουσική και τηλεόραση. Όχι μόνο διατηρούν τους συνδρομητές παγιδευμένους στους “περιφραγμένους κήπους” της υπηρεσίας τους, αλλά αυτές οι υπηρεσίες  υπαγορεύουν ακριβώς πώς μπορούν να προβληθούν τα έργα που διανέμουν, μέχρι να επιβάλουν τη χρήση ιδιόκτητου λογισμικού και υλικού που περιορίζει την ελευθερία των χρηστών. Αξίζουμε καλύτερα.

Η επιρροή που έχει η βιομηχανία DRM στον Ιστό εμφανίζεται πιο έντονα με κάθε μέρα που περνά, και γι ‘αυτό χρειαζόμαστε προσπάθειες από όλους για να ευαισθητοποιήσουμε τα σοβαρά ηθικά ζητήματα που προκαλεί το DRM και ποιες  προσπάθειες  από την κοινότητα μπορούν να γίνουν για να το σταματήσουν.

Μείνετε συντονισμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγώνα, εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας DRM Elimination Crew, το κανάλι #dbd στο δίκτυο Freenode IRC και συμβουλευτείτε τους πόρους μας στον ιστότοπο Defective by Design. Αν σχεδιάζετε τη δική σας  δράση φέτος ενάντια στο DRM, ενημερώστε τους άλλους καταγράφοντας τo στη σελίδα του LibrePlanet wiki για το IDAD 2020.

Δεδομένου ότι είμαστε ακόμα σε καραντίνα, η δράση για το φετινό IDAD θα είναι πιο «διεθνής» από ποτέ, καθώς προσπαθούμε να μετατρέψουμε όλη τη δράση των επιτυχημένων προσωπικών  διαμαρτυριών σε έναν ψηφιακό ακτιβισμό. Πολλές από τις υπηρεσίες sttreaming ενδέχεται να περιορίζονται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό για όλους,  να αντιτίθεται σε αυτές και το διεθνές κοινό. Όπως σε κάθε μόλυνση, το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν αγνοείται. Ο «πόλεμος στο σπίτι» ενάντια στις υπηρεσίες streaming συνεχίζεται και oi ακτιβιστές κατά του DRM από όλο τον κόσμο θα είναι έτοιμοι στις 4 Δεκεμβρίου για να βοηθήσουν στο άνοιγμα του δρόμου για ένα μέλλον χωρίς DRM.

Πηγή άρθρου: https://defectivebydesign.org

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com