ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

“Rewind” ένα βίντεο από το FSF για τη σημασία του Ελεύθερου Λογισμικού

Το Rewind είναι ένα animated βίντεο που δημιουργήθηκε για το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (FSF) σχετικά με έναν επιστήμονα σε μια δυστοπική πραγματικότητα που τροποποιεί τον κώδικα ενός προγράμματος, οδηγώντας σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη. Αλλά στον κόσμο μας, που κυριαρχείται από ιδιόκτητο λογισμικό, θα είχε την ελευθερία που χρειάζεται να κάνει τη διαφορά;

Αυτό το βίντεο, μαζί με τα video ShoeTool και The University of Costumed Heroes, είναι μέρος μιας σειράς από animated video που δημιουργήθηκαν για το FSF. Το Rewind έχει θέμα τη συνεργασία και τη σημασία της ελευθερίας για πρόοδο.

Το ιδιόκτητο λογισμικό μας εμποδίζει να πραγματοποιήσουμε δραστικές αλλαγές. Το βίντεο αντικατοπτρίζει τις  επιστημονικές ανακαλύψεις που σώζουν ζωές, αλλά κάθε πεδίο ή επάγγελμα υφίσταται παρόμοιες συνέπειες όταν οι ελευθερίες μας είναι περιορισμένες. Καθώς το FSF γιορτάζει αυτή την περίοδο, τα τριάντα πέντε χρόνια προόδου και προστασίας της ελευθερίας των χρηστών,  κυκλοφορεί ένα βίντεο που μεταφέρει οπτικά έναν βασικό λόγο για τον οποίο η αποστολή του είναι τόσο σημαντική.

Υποστηρίξτε το έργο του FSF

Για να  βοηθήσετε περαιτέρω να επιστήσουμε την προσοχή στην ελευθερία των χρηστών για πολλά ακόμη χρόνια, δείξτε την υποστήριξή σας για ελεύθερο λογισμικό, κοινοποιώντας αυτό το βίντεο.

  • Δημοσιεύστε ένα μήνυμα στο αγαπημένο σας microblog. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε το ακόλουθο κείμενο:
    Οι επιστήμονες στους οποίους εξαρτάται η ζωή σας έχουν την ελευθερία να κάνουν τη διαφορά; Παρακολουθήστε το Rewind, που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα γενέθλια του FSF # fsf35. https://u.fsf.org/rewind

Κατεβάστε το βίντεο

Υπότιτλοι και μεταφράσεις

Βοηθήστε το FSF να μεταφραστεί  το βίντεο σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, ώστε να μπορούμε να το μοιραστούμε σε όλο τον κόσμο! Προσχέδια μετάφρασης και επεξήγηση του πώς να βρείτε μπορείτε να βοηθήσετε μπορείτε να βρείτε στο wiki. Μόλις ολοκληρώσετε μια μετάφραση, στείλτε email στο campaign@fsf.org και θα την διαθέσουμε στον ιστότοπο. Τα προηγούμενα βίντεο έχουν μεταφραστεί σε έως και δεκαέξι γλώσσες και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τους ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους για να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την εμβέλεια αυτών των παραγωγών.

Αρχεία υποτίτλων: Αγγλικά

Ενσωμάτωση

<iframe src="https://static.fsf.org/nosvn/videos/fsf-rewind/" id="fsf-rewind-video" scrolling="no" style="overflow: hidden; margin: 0; border: 0 none; display: block; width: 100%; height: 67vw; max-height: 550px;"></iframe>

Το Rewind δημιουργήθηκε για το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού

Διάρκεια: 02:19
Παραγωγός και σκηνοθέτης: Brad Burkhart
Ιστορία: Francesco V. Staluppi
Animator: Zygis Luksas

Πνευματικά δικαιώματα © 2020 Free Software Foundation, Inc., με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International.

Πηγή άρθρου: https://www.fsf.org

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com