ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη… planet.elllak.gr: Η Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του ΠΑΜΑΚ θριαμβεύει στα Thessaloniki Ambassadors’ Awards

by: Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σε μια λαμπρή τελετή, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έλαβε το βραβείο “Influential Congress of the year” στα πλαίσια των Thessaloniki Ambassadors’ Awards, αναγνωρίζοντας την άψογη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου KDE Akademy 2023.

Η βράβευση αποτελεί ύψιστη τιμή για την Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία ηγήθηκε της διοργάνωσης του KDE Akademy, φέρνοντας στην πόλη της Θεσσαλονίκης πάνω από 350 συμμετέχοντες από 20 και πλέον χώρες.

Το KDE Akademy, ετήσιο συνέδριο της KDE Community, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον κόσμο του ανοικτού λογισμικού. Η διοργάνωσή του από την Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σηματοδότησε μια σπουδαία επιτυχία, όχι μόνο για το ίδιο το ίδρυμα, αλλά και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σημαντικά σημεία της βράβευσης

  • Το βραβείο “Influential Congress of the year” απονεμήθηκε στον καθηγητή Άγγελο Σιφαλέρα, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Ομάδας Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  • Η βράβευση αναγνωρίζει την άψογη διοργάνωση του KDE Akademy 2023, το οποίο έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το καλοκαίρι του 2023.
  • Η επιτυχία της διοργάνωσης φέρνει στο προσκήνιο την Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναδεικνύοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί.
  • Η βράβευση αποτελεί σημαντική αναγνώριση από την πόλη της Θεσσαλονίκης, για σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά γεγονότα.

Επιπλέον στοιχεία KDE Akademy 2023

  • Το συνέδριο κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η ανάπτυξη λογισμικού ανοικτού κώδικα, η τεχνητή νοημοσύνη, η γραφιστική και η διαχείριση περιεχομένου.
  • Η διοργάνωση του KDE Akademy 2023 από την Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τους συμμετέχοντες.

Συμπέρασμα

Η βράβευση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα Thessaloniki Ambassadors’ Awards αποτελεί μια σπουδαία επιτυχία, η οποία αναδεικνύει την ακαδημαϊκή αριστεία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια του ιδρύματος. Η άψογη διοργάνωση του KDE Akademy 2023 καθιστά το Πανεπιστήμιο Μακεδονία σημείο αναφοράς στον κόσμο του ανοικτού λογισμικού, ενώ παράλληλα προβάλλει την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικό προορισμό για διοργάνωση σημαντικών επιστημονικών και τεχνολογικών εκδηλώσεων.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://opensource.uom.gr/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com