ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων του OSOR για τις καλύτερες πρωτοβουλίες και λύσεις Ανοιχτού Κώδικα του δημόσιου τομέα στην Ευρώπη

Το Παρατηρητήριο Ανοικτού Κώδικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τα EU Public Sector Open Source Achievement Awards. Ο διαγωνισμός αναδεικνύει τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες και λύσεις ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκαν για τις δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη και παρέχει μια πλατφόρμα για την ανάδειξη της υποδειγματικής χρήσης και δημιουργίας του ανοιχτού κώδικα, υποστηρίζοντας τη χρήση του στο δημόσιο τομέα.

Τα βραβεία OSOR προορίζονται για οργανισμούς και ομάδες που: 

  • έχουν εφαρμόσει επιτυχώς μια/-ες λύση/-εις ανοικτού κώδικα στις δημόσιες διοικήσεις·
  • ή να αναπτύξει πρωτοβουλίες που χρησιμοποιούν, υποστηρίζουν και προωθούν τη χρήση του Ανοιχτού Κώδικα στις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι δημόσιες διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα, τα δημόσια ιδρύματα (όπως σχολεία, πανεπιστήμια ή νοσοκομεία), οι οργανισμοί του τρίτου τομέα που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και συνεργάζονται άμεσα με τις διοικήσεις καλούνται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.  Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν τις λύσεις μπορούν να εφαρμόσουν μόνο από κοινού με έναν δημόσιο φορέα με τον οποίο συνεργάστηκαν για την ανάπτυξή τους. Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι ανοικτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2023

Τα βραβεία OSOR θα τιμήσουν τα καλύτερα έργα ανοιχτού κώδικα σε δύο κατηγορίες:  το βραβείο ανοιχτού κώδικα του δημόσιου τομέα της ΕΕ και το βραβείο κοινότητας OSOR. Οι νικητές του Βραβείου Ανοικτού Κώδικα της ΕΕ θα καθοριστούν από την κριτική επιτροπή, ενώ ο νικητής του Βραβείου Κοινότητας OSOR θα επιλεγεί από το κοινό μέσω ψηφοφορίας στην πλατφόρμα Joinup. Αυτή η διαδικτυακή ψηφοφορία θα είναι ανοικτή από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 26 Οκτωβρίου, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εκφράσετε την υποστήριξή σας για την αγαπημένη σας λύση και πρωτοβουλία ανοιχτού κώδικα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία OSOR, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής, καθώς και τον τρόπο υποβολής του σχεδίου σας, ανατρέξτε στη σελίδα Βραβεία και στον Οδηγό Διαδικασιών.

Στο συνέδριο του OSOR θα ανακοινωθούν οι νικητές

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις Βρυξέλλες στις 21 Νοεμβρίου 2023 στο συνέδριο του OSOR που θα εχει ως τίτλο Open Source Observatory turns 15: from pioneering to mainstreaming open technologies in public services . Η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή ενδιαφερόμενα μέρη από τις δημόσιες διοικήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις κοινότητες ανοικτού κώδικα, τις ενώσεις και τις επιχειρήσεις.

Οι έξι φιναλίστ του Βραβείου και ο νικητής του Βραβείου της Κοινότητας θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην τελική συνεδρίαση της εκδήλωσης. Θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των βραβείων. Τα Βραβεία OSOR παρέχουν αναγνώριση, δημοσιότητα, ευκαιρίες δικτύωσης και πιθανές νέες προοπτικές ανάπτυξης για τα επιλεγμένα έργα. Η συμμετοχή αποτελεί μοναδική ευκαιρία για οργανισμούς και ιδιώτες να παρουσιάσουν τις εξαιρετικές λύσεις και πρωτοβουλίες ανοιχτού κώδικα για τις δημόσιες διοικήσεις στην Ευρώπη.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν το έργο τους και να γίνουν μέρος του κινήματος που προωθεί την καινοτομία ανοιχτού κώδικα, τη διαλειτουργικότητα και τη διαφάνεια των ψηφιακών λύσεων του δημόσιου τομέα.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com