ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: 7 λόγοι γιατί να συνεισφέρετε σε έργα ανοιχτού κώδικα

by: Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η συνεισφορά σε λογισμικό ανοικτού κώδικα μπορεί να είναι ένας ικανοποιητικός τρόπος για να μάθετε, να διδάξετε και να αποκτήσετε εμπειρία σε σχεδόν οποιαδήποτε δεξιότητα μπορείτε να φανταστείτε.

Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού ΠΑΜΑΚ

Ποιοι είναι οι λόγοι για να συνεισφέρει κανείς στα έργα ανοικτού κώδικα; Πολλοί λόγοι!

1. Βελτιώνουν το λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούν

Πολλοί συνεισφέροντες σε λογισμικό ανοικτού κώδικα ξεκινούν ως χρήστες του λογισμικού στο οποίο συνεισφέρουν. Όταν βρίσκετε ένα σφάλμα σε ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείτε, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε τον πηγαίο κώδικα για να δείτε αν μπορείτε να το διορθώσετε μόνοι σας. Αν είναι έτσι, τότε η συνεισφορά της διόρθωσης του σφάλματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι φίλοι σας (και εσείς οι ίδιοι όταν κάνετε ενημέρωση στην επόμενη έκδοση) θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό.

2. Βελτιώστε τις υπάρχουσες δεξιότητές σας

Είτε πρόκειται για προγραμματισμό, είτε για σχεδιασμό διεπαφής χρήστη, είτε για γραφιστικά, είτε για συγγραφή κειμένων, είτε για οργάνωση, αν ψάχνετε για εξάσκηση, υπάρχει μια εργασία για εσάς σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα.

3. Γνωρίστε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για παρόμοια πράγματα με εσάς

Τα έργα ανοιχτού κώδικα με θερμές, φιλόξενες κοινότητες κάνουν τους ανθρώπους να επιστρέφουν για χρόνια. Πολλοί άνθρωποι δημιουργούν φιλίες ζωής μέσα από τη συμμετοχή τους σε κοινότητες ανοιχτού κώδικα, είτε πρόκειται για συναντήσεις σε συνέδρια είτε για διαδικτυακές συζητήσεις αργά το βράδυ για μπύρες.

4. Βρείτε μέντορες και γίνετε εσείς μέντορες για άλλους

Η συνεργασία με άλλους σε ένα κοινό έργο σημαίνει ότι θα πρέπει να εξηγείτε πώς κάνετε τα πράγματα, καθώς και να ζητάτε βοήθεια από άλλους ανθρώπους. Οι πράξεις μάθησης και διδασκαλίας μπορεί να είναι μια ικανοποιητική δραστηριότητα για όλους τους εμπλεκόμενους.

5. Δημιουργήστε δημόσια συνεισφορά που σας βοηθούν να αναπτύξετε τη φήμη σας (και την καριέρα σας) και το βιογραφικό σας

Εξ ορισμού, όλη η εργασία σας με ανοιχτό κώδικα είναι δημόσια, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε δωρεάν παραδείγματα για να τα πάρετε οπουδήποτε ως επίδειξη του τι μπορείτε να κάνετε.

6. Μάθετε δεξιότητες ανθρώπινου δυναμικού

Οι κοινότητες ανοικτού κώδικα προσφέρουν ευκαιρίες για να εξασκήσετε ηγετικές και διοικητικές δεξιότητες, όπως η επίλυση συγκρούσεων, η οργάνωση ομάδων ανθρώπων και η ιεράρχηση προτεραιοτήτων εργασίας.

7. Είναι ενδυναμωτικό να μπορείς να κάνεις αλλαγές, ακόμη και μικρές

Έχετε δει ποτέ ένα τυπογραφικό λάθος σε έναν ιστότοπο και ευχηθήκατε κάποιος να το διορθώσει; Σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό. Ο ανοικτός κώδικας βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι έχουν εξουσία στη ζωή τους και στο πώς βιώνουν τον κόσμο, και αυτό από μόνο του είναι ευχάριστο.

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην κοινότητά μας, μπορείτε να μας στείλετε ένα mail στο linux-team@uom.edu.gr για να σας καθοδηγήσουμε στα επόμενα βήματα.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://opensource.uom.gr/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com