ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κυκλοφόρησε το newsletter Νοεμβρίου του ellak.gr

Διαβάστε στο newsletter Νοεμβρίου https://newsletters.ellak.gr/archives/2211/ πάνω από 50 άρθρα για:
– το ελεύθερο λογισμικό
– τα ψηφιακά δικαιώματα
– τις πρωτοβουλίες για τον ανοιχτό κώδικα στην ΕΕ
– την προστασία της ιδιωτικότητας
– τα ανοιχτά δεδομένα και την ανοιχτή διακυβέρνηση
– τα πνευματικά δικαιώματα
– τις ανοιχτές τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Εάν θέλεις να λαμβάνεις κάθε μήνα το ενημερωτικό δελτίο για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες καταχώρησε εδώ (https://newsletters.ellak.gr/?p=subscribe&id=) το email σου. Το ενημερωτικό δελτίο στέλνεται κάθε μήνα σε πάνω από 60.000 παραλήπτες.

Διαβάστε το newsletter Νοεμβρίου στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2211/

Δείτε παρακάτω μερικά από τα άρθρα του μήνα:

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, διοργανώνουν στις 16 & 17 Δεκεμβρίου 2022 το 6ο Συνέδριο MoodleMoot το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 5 Δεκεμβρίου 2022 στο https://pretalx.ellak.gr/mootgr22/cfp.

Το WWF Ελλάς και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) ξεκινούν από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 μία νέα σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων, καθώς και τη δημιουργία ομάδων εργασίας για τις διαδικασίες δημόσιας συμμετοχής σε περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο του έργου «Πολίτες για το περιβάλλον: Η εκπαίδευση ως εργαλείο αποτελεσματικής συμμετοχής στα κοινά και στη λήψη αποφάσεων».

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των σημερινών εφαρμογών κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας λογισμικό ανοιχτού κώδικα (OSS), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σημασία του. Σύμφωνα με την έκθεση Octoverse 2022 του GitHub σχετικά με την κατάσταση του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, το 90% των εταιρειών του Fortune 100 χρησιμοποιούν ανοιχτό λογισμικό σε κάποιο βαθμό.

46 Οργανώσεις της ΚτΠ, συνυπογράφουν επιστολή προς την κυβέρνηση με την οποία ζητούν να προχωρήσει στο Σχέδιο Νόμου που θα εξειδικεύσει την συνταγματική πρόβλεψη για τη Νομοθετική Πρωτοβουλία Πολιτών.

Τον περασμένο μήνα, στελέχη και ακτιβιστές της ανοιχτής διακυβέρνησης από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν για την Περιφερειακή Συνάντηση του OGP Europe στη Ρώμη της Ιταλίας για να δημιουργήσουν πολιτική υποστήριξη για την ανοιχτή διακυβέρνηση και να βρουν λύσεις για την αντιμετώπιση των κοινών περιφερειακών μας προκλήσεων.

Ο Γάλλος υπουργός Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας είπε ότι οι δωρεάν εκδόσεις του Microsoft Office 365 και του Google Workspace δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στα σχολεία – μια θέση που αντανακλά τις συνεχιζόμενες ευρωπαϊκές ανησυχίες σχετικά με την κυριαρχία των δεδομένων cloud, τον ανταγωνισμό και τους κανόνες προστασίας του προσωπικού απορρήτου.

Ως μέρος του βασικού στρατηγικού στόχου των Creative Commons για το Better Sharing , πριν από λίγο καιρό τα CC μαζί με άλλους έξι άλλους οργανισμούς από όλο τον κόσμο δημιούργησαν το Movement for a Better Internet.

Μια νέα έκθεση που περιλαμβάνει 11 μελέτες περίπτωσης σε 10 χώρες αποδεικνύει ότι την σημασία των κοινοτικών δικτύων για την γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Με αφορμή κυκλοφορία της έκθεσης διοργανώθηκε μια εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες δύο κοινοτικών δικτύων, του B4RN (Ηνωμένο Βασίλειο) και του Zenzeleni (Νότια Αφρική).

Τα πρόσφατα σκάνδαλα Pegasus και #CatalanGate έδειξαν τους τεράστιους κινδύνους που διακυβεύονται όταν οι συσκευές και οι επικοινωνίες των ανθρώπων τίθενται σε κίνδυνο χωρίς νόμιμο και νόμιμο λόγο.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας… στο κινητό σου, θα μπορούσε να είναι η περιγραφή της δωρεάν διαδικτυακής εφαρμογής «myUoM», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να έχουν άμεση ενημέρωση για τις σπουδές τους, καθώς και όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την καθημερινή τους παρουσία στο Ίδρυμα.

Εφαρμογές γνωριμιών, υπηρεσίες παράδοσης, απομακρυσμένη εργασία και έξυπνα σπίτια. Σήμερα, η ζωή μας είναι πιο ψηφιοποιημένη από ποτέ. Ταυτόχρονα, τα τρωτά σημεία που συνεπάγεται η παγκοσμιοποίηση γίνονται όλο και πιο εμφανή.

Η ιδιωτική συνομιλία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Όπως και τα υπόλοιπα δικαιώματά μας, δεν πρέπει να τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στο διαδίκτυο. Αλλά μια νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τα δικαιώματά μας στην ιδιωτικότητα.

Τον προηγούμενο μήνα, η γκαλερί Uffizi μήνυσε τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας Jean Paul Gaultier επειδή χρησιμοποίησε το έργο του Sandro Botticelli Η Γέννηση της Αφροδίτης (1483) — το οποίο εκτίθεται στο Uffizi — σε μια συλλογή ρούχων.

Αν θέλετε να μοιραστείτε το περιεχόμενο, τις φωτογραφίες σας, τα βίντεο σας ή τα άρθρα σας με όλον κόσμο, υπάρχουν αρκετά είδη αδειών που προσφέρονται από το Creative Commons που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την άδεια που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Η ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του οργανισμού ΙΕΕΕ με θέμα: Connecting The Unconnected Challenge, στην κατηγορία “Business Models Proof of Concept”! Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 226 διαγωνιζόμενοι από 43 χώρες.

Όλα τα άρθρα του Νοεμβρίου είναι διαθέσιμα στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2211/

Όλα τα ενημερωτικά δελτία είναι διαθέσιμα εδώ.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com