ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Υπογράψτε την ανοιχτή επιστολή του FSFE σχετικά με το δικαίωμα εγκατάστασης οποιουδήποτε λογισμικού σε οποιαδήποτε συσκευή

Περισσότερες από 100 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλους τους τομείς έχουν ήδη υπογράψει την ανοιχτή επιστολή του FSFE σχετικά με το «Το καθολικό δικαίωμα εγκατάστασης οποιουδήποτε λογισμικού σε οποιαδήποτε συσκευή».Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Απορριμμάτων, η επιστολή είναι διαθέσιμη για υπογραφή σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες .

Γίνετε μέλος του αγώνα και κάντε τη φωνή σας να ακουστεί!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια οικολογικού σχεδιασμού για τα προϊόντα στο πλαίσιο πολλών νομοθετικών προτάσεων τους επόμενους μήνες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη δημοσιεύσει μια πρόταση για την «Πρωτοβουλία για τα αειφόρα προϊόντα» καθώς και την «Οδηγία για την ενδυνάμωση των καταναλωτών για την πράσινη μετάβαση». Τώρα είναι καιρός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να ξεκινήσουν την ανάγνωσή τους και να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα. 

Θέλουμε οι χρήστες να έχουν το «Καθολικό δικαίωμα εγκατάστασης οποιουδήποτε λογισμικού σε οποιαδήποτε συσκευή», επειδή η δυνατότητα εγκατάστασης ενός λειτουργικού συστήματος Ελεύθερου Λογισμικού μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να ξεπεράσουν την απαξίωση του λογισμικού και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του υλικού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το καθολικό δικαίωμα ελεύθερης επιλογής λειτουργικών συστημάτων, λογισμικού και υπηρεσιών είναι ζωτικής σημασίας για μια πιο βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία.

Τέσσερις εικονογραφήσεις.  1 τρία γρανάζια σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη ενσωματώνονται μεταξύ τους, ενώ το ένα έχει τη συντομογραφία κωδικοποίησης πάνω του.  2 μια συσκευή που μοιάζει με τηλέφωνο από την οποία βγαίνουν τρία βέλη, ένα προς τα αριστερά, ένα προς τα δεξιά και ένα ευθεία μπροστά.  3 τέσσερα διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα συνδέονται μέσω γεφυρών 4 μια συσκευή που μοιάζει με τηλέφωνο μοιάζει με κλειδαριά που έχει ανοίξει

Ιστορικό

Η Ανοιχτή Επιστολή σχετικά με το καθολικό δικαίωμα εγκατάστασης οποιουδήποτε λογισμικού σε οποιαδήποτε συσκευή συντάχθηκε από το FSFE και έχει υποστηριχθεί και υπογραφεί από περισσότερες από 100 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Θέλουμε οι χρήστες να έχουν το δικαίωμα στο υλικό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το λογισμικό τους όσο θέλουν. Μαζί απαιτούμε ότι:

  • Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ελεύθερα λειτουργικά συστήματα και λογισμικό που τρέχουν στις συσκευές τους
  • Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ελεύθερα μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών για να συνδέσουν τις συσκευές τους
  • Οι συσκευές να είναι διαλειτουργικές και συμβατές με ανοιχτά πρότυπα
  • Ο πηγαίος κώδικας προγραμμάτων οδήγησης, εργαλείων και διεπαφών δημοσιεύονται με δωρεάν άδεια χρήσης

Υπογράψτε την επιστολή εδώ

Πηγή άρθρου: https://fsfe.org/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com