ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ο Thunderbird έρχεται στο Android μέσω του K-9 Mail

Η εφαρμογή ανοιχτού κώδικα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird έχει ένα μακρύ ιστορικό, αλλά μέχρι τώρα, αυτό το ιστορικό περιοριζόταν στην επιφάνεια εργασίας των υπολογιστών μας. Αυτό πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Blog τουThunderbird , ο Thunderbird θα είναι διαθέσιμος και στο Android μέσω του δημοφιλούς προγράμματος ανοιχτού κώδικα για κινητά K-9 Mail .

Σύμφωνα με τον Jason Evangelho του Thunderbird, η ομάδα Thunderbird έχει αποκτήσει τον πηγαίο κώδικα και τα δικαιώματα ονομασίας του K-9 Mail. Ο συντηρητής του έργου K-9 Mail, Christian Ketterer (που ονομάζεται “cketti” στην κοινότητα OSS) θα ενταχθεί στην ομάδα Thunderbird και με την πάροδο του χρόνου, το K-9 Mail θα γίνει Thunderbird για Android.

Ωστόσο, η ομάδα του Thunderbird θα επενδύσει χρόνο ανάπτυξης και χρηματοδότηση στο K-9 για να προσθέσει πολλές δυνατότητες και βελτιώσεις. Η ανάρτηση ιστολογίου παραθέτει μερικές από αυτές τις βελτιώσεις στον οδικό χάρτη χαρακτηριστικών:

  • Ρύθμιση λογαριασμού χρησιμοποιώντας την αυτόματη διαμόρφωση λογαριασμού Thunderbird
  • Βελτιωμένη διαχείριση φακέλων
  • Υποστήριξη για φίλτρα μηνυμάτων
  • Συγχρονισμός μεταξύ desktop εφαρμογής και εφαρμογής για κινητά

Μόλις επιτευχθούν ορισμένα ορόσημα ανάπτυξης και το K-9 Mail έχει προσαρμοστεί ικανοποιητικά “σε ευθυγράμμιση με το σύνολο χαρακτηριστικών και την οπτική εμφάνιση του Thunderbird”, το K-9 Mail θα μετονομαστεί σε Thunderbird. Η ανάρτηση ιστολογίου δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αυτήν τη μετάβαση.

Μια συχνή ερώτηση στον ιστότοπο του Thunderbird απαντά σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το ποιες λειτουργίες μπορεί να περιλαμβάνονται στην εφαρμογή για κινητά, γιατί η ομάδα αποφάσισε να μην δημιουργήσει μια νέα εφαρμογή από την αρχή και ούτω καθεξής.

Περαιτέρω ανάγνωση

Φυσικά, η ομάδα καλεί τους χρήστες να εγκαταστήσουν το K-9 Mail και να παρέχουν σχόλια για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Είναι πιθανό να υπάρξουν πολλές αλλαγές, μεγάλες και μικρές, που θα έρθουν στην εφαρμογή τους επόμενους αρκετούς μήνες, καθώς η ομάδα προχωρά στον νέο οδικό χάρτη.

Ο Thunderbird πρωτοκυκλοφόρησε με το όνομα Minotaur. Αλλά το πρόγραμμα-πελάτης email που είναι γνωστό ως Thunderbird χρονολογείται από το 2003. Προοριζόταν ως συνοδευτικό πρόγραμμα-πελάτη email στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox της Mozilla. Όμως, καθώς περνούσαν τα χρόνια, ο Firefox έγινε ο κύριος στόχος του Mozilla—ειδικά καθώς οι εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονταν στον ιστό έγιναν ολοένα και πιο κυρίαρχες.

Πηγή άρθρου: https://arstechnica.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com