ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πείτε την γνώμη σας για την ασφάλεια του ανοιχτού κώδικα: Έρευνα της ΕΕ για προγραμματιστές ανοιχτού λογισμικού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις ξεκίνησε μια έρευνα που απευθύνεται σε προγραμματιστές του Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (FOSS) για να κατανοηθούν οι ανάγκες τους και ο τρόπος με τον οποίο η ΕΕ μπορεί να συμβάλει σε ένα ασφαλέστερο ανοιχτό κώδικα.

Οι ερωτήσεις της έρευνας αφορούν κατά κύριο λόγο την ασφάλεια του ελεύθερου λογισμικού και του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, και για το τι μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κάνουν ασφαλέστερο λογισμικό.

Η έρευνα για την ανάπτυξη των FOSS αποτελεί μέρος του έργου EU-FOSSA 2,  μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ για βελτίωση της ασφάλειας και της ακεραιότητας του πιο κρίσιμου λογισμικού ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται.

Εκτός από την έρευνα, οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν τα bug bounties, τα hackathons και τη επικοινωνία με τις κοινότητες προγραμματιστών.

Η έρευνα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019, και τα
αποτελέσματα της θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της EU-FOSSA.
Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί η γνώμη των προγραμματιστών ανοιχτού κώδικα σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της ασφάλειας του λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ και μπορείτε να την συμπληρώσετε μέχρι τις 30/11/2019

One thought on “Πείτε την γνώμη σας για την ασφάλεια του ανοιχτού κώδικα: Έρευνα της ΕΕ για προγραμματιστές ανοιχτού λογισμικού

  1. Αν πραγματικά νοιάζεται η Ευρωπαϊκή επιτροπή, τότε πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η έρευνα και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της. Όπως και να έχει, κάτι φαίνεται να προσπαθούν…

    Ευχαριστούμε! 🙂

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com