ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από το Qt World Summit 2018

Το συνέδριο QtWS 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 6 Δεκεμβρίου 2018 στο συνεδριακό κέντρο BCC Berlin Congress Center στην Alexanderplatz.

Πολλά τα demo από εταιρείες όπως η Luxoft με to Qt Autotive Suite και το Neptune 3 UI, η ICS με την ενσωμάτωση του Amazon Alexa στο Qt, η Qt Company με το Qt σε μικροελεγκτές και τονίζοντας, το νέο αυτοκίνητο της Mercedes Benz A Class και το MBUX HMI.

 

 

Οι κεντρικές ομιλίες ξεκίνησαν με τον CTO της Qt Company Lars Knoll που μίλησε για την κυκλοφορία του Qt5.12 που συνέβη την ίδια ημέρα του συνεδρίου, τις πρόσφατες εξελίξεις και τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης του Qt framework. Μεταξύ άλλων, η Qt Company στοχεύει να φέρει το Qt σε μικροελεγκτές και να προσθέσει υποστήριξη για πλατφόρμες API γραφικών όπως το OpenGL, το Metal και το Vulkan. Θέλουν επίσης να βελτιστοποιήσουν τις 3D λύσεις τους παρέχωντας μια ενιαία αρχιτεκτονική για 2D και 3D καθώς επί του παρόντος αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Ένα ενιαίο εργαλείο σχεδίασης είναι κάτι που θεωρούν ότι θα έπρεπε να αναπτυχθεί, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν διάφορα εργαλεία σχεδίασης UI, όπως το Qt Design Studio που κυκλοφόρησε πρόσφατα και το Qt 3D Studio. Το πιο σημαντικό από τα σημεία της ομιλίας του ήταν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη τις εργασίες για το Qt6 όπου, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να περιμένουμε ένα γενικότερο clean up, την αφαίρεση των απαρχαιωμένων API και τέλος μια στενότερη ενσωμάτωση με την standard C++. Ωστόσο, οι εκδόσεις Qt5.13 και 5.14 θα κυκλοφορήσουν κανονικά και η χρονική περίοδος για το Qt6 είναι περίπου τα 2 χρόνια. Ο Lars μίλησε επίσης για μια εύκολη πορεία αναβάθμισης από το Qt5 στο Qt6.

Οι υπόλοιπες κεντρικές ομιλίες ήταν επίσης αρκετά ενδιαφέρουσες, καθώς ο Jared Spool από το Center Centre/UIE εξήγησε τη σημασία του UX στα προϊόντα μας, ο Murat Günak πρώην επικεφαλής σχεδιασμού στη Mercedes, VW και Peugeot μίλησε για τις αρχές σχεδίασης στα οχήματα, ο Michel Min από την Omron, παρουσίασε το ρομπότ εκπαίδευσης Ping Pong Forpheus, κάνοντας μια πολύ καλή εισαγωγή στην ιδέα μιας “μελλοντικής ενσωμάτωσης μεταξύ ανθρώπων και μηχανών”, ο Mykhaylo Chayka παρουσίασε το εργαστήριο καινοτομίας της Mercedes-Benz στη Daimler, το MBition και το έργο του για το MBUX, η LG Electronics παρουσίασε το webOS που βασίζονται στο Qt, και η LivaNova μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αναπτύσσοντας συστήματα καρδιοπνευμονικής υποστήριξης και πώς το Qt τους βοηθά να χτίσουν ασφαλή αλλά και εντυπωσιακά HMIs για αυτά.

Όπως και κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν διάφορες άλλες ομιλίες με διάφορα τεχνικά και μη τεχνικά θέματα όπως Mastering Qt for Python, Streamlined Integration of 3D Content straight from 3DS Max and Blender into Qt3D, Running Qt Apps in a Web Browser, Design Ops in Automotive, Fighting Driving Distraction, κλπ. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη ατζέντα εδώ.

Χωρίς αμφιβολία, το QtWS ’18 ήταν ένα εξαιρετικό συνέδριο και προσβλέπουμε στο επόμενο!

Πηγή: https://extenly.com/2019/01/05/qt-world-summit-2018/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com