ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός του workshop Hyperdger και Ballerina: Open Source technologies for next-generation business applications

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το workshop  Hyperdger και WSO2: Open Source technologies for next-generation business applications” που διεξήχθει  από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network–Hellas και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης,  στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Σεράφειου Κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων

Κύριοι ομιλητές  στην εκδήλωση ήταν  η Marta Piekarska (Director of Ecosystem Development του Hyperledger department του Linux Foundation)  και ο Sanjiva Weerawarana (Founder, Chairman και Chief Architect του WSO2 Foundation) όπου και ανέπτυξαν στους παρευρισκόμενους την συνεργασία του Hyperledger.org και τα πλεονεκτήματα της γλώσσας προγραμματισμού Ballerina του WSO2.

Αρχικά έγινε παρουσίαση του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas και των υπηρεσιών που προσφέρει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, μέσω διακρατικών επιχειρηματικών συνεργασιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών για τη διαχείριση της καινοτομίας.

Στη συνέχεια η η Marta Piekarska , παρουσίασε τη δράση  Hyperledger του Linux Foundation και παραδείγματα χρήσης του σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα.  Το Hyperledger είναι μια συνεργατική προσπάθεια ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τις τεχνολογίες blockchain μεταξύ διάφορων κλάδων της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων. Πρόκειται για μια παγκόσμια συνεργασία, η οποία φιλοξενείται από το Linux Foundation, στην οποία συμμετέχουν ηγετικά στελέχη στον τομέα της χρηματοδότησης, της τραπεζικής, του IoT, της αλυσίδας εφοδιασμού, των κατασκευών και της τεχνολογίας.

Έπειτα ο  Sanjiva Weerawarana, παρουσίασε την νέα γλώσσα προγραμματισμού  του WSO2 Ballerina. Η Ballerina είναι μια γλώσσα προγραμματισμού,με δυνατότητα συγγραφής κώδικα μέσω κειμένου και γραφικών, όπου τα διαγράμματα μπορούν να μετατραπούν απευθείας σε κώδικα. Οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν κλικ και να σύρουν τα κομμάτια ενός διαγράμματος μαζί για να περιγράψουν τη λειτουργία του προγράμματος.

Την Παρασκευή 22/06/2018 στις 17:00, η  Marta Piekarska και ο Sanjiva Weerawarana θα  συμμετέχουν στο Workshop που οργανώνει το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας στο Βόλο.

Την  Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 12:00 η Marta Piekarska θα βρίσκεται την Αίθουσα 211 στο Τεχνολογικό Πάρκο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης για ένα σεμινάριο με θέμα Blockchain and distributed ledger technologies, ενώ την Τρίτη 26 Ιουνίου, ο Sanjiva Weerawarana θα συμμετέχει στο workshop Ballerina, a modern programming language focused on integration  στο Ίδρύμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης .

2 thoughts on “Απολογισμός του workshop Hyperdger και Ballerina: Open Source technologies for next-generation business applications

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com