ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Μετατροπή εικόνων JPG σε PDF αρχείο

Σκανάρατε έγγραφα, η φωτογραφήσατε κάποια έγγραφα και τα έχετε σε εικόνες jpg / jpeg, αλλά χρειάζεται να τα ενώσετε και να τα κάνετε PDF; Στο σημερινό quick tip θα δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα στο Linux

Αναμφισβήτητα τα κινητά μας είναι πλέον μικροσυσκευές που μας επιτρέπουν να κάνουμε πολλά πράγματα για τα οποία παλιότερα χρειαζόμασταν ξεχωριστές συσκευές. Δεν είναι λίγοι που χρησιμοποιούν την κάμερα του κινητού για να φωτογραφήσουν έγγραφα τα οποία χρειάζονται για να τα στείλουν π.χ. ως δικαιολογητικά σε κάποιον ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα.

Τι γίνεται όμως όταν το έγγραφο που φωτογραφήσαμε είναι πολυσέλιδο και πρέπει να τα ενώσουμε σε ένα ενιαίο αρχείο PDF;

Πρόγραμμα μετατροπής εικόνων σε PDF

Αν και έχουν δημιουργηθεί προγράμματα με γραφικό περιβάλλον για μετατροπή αρχείων jpg/jpeg σε pdf, εμείς το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα πακέτο εργαλείων για εικόνες το οποίο ονομάζεται imagemagick

Πολύ πιθανόν να είναι είδη εγκατεστημένο στην διανομή σας, αν όχι όμως μπορείτε να το βρείτε στα αποθετήρια της διανομής σας κάνοντας το αναζήτηση στο κέντρο λογισμικού. π.χ. σε Ubuntu:

1
sudo apt install imagemagick

Πως κάνουμε μετατροπή εικόνων jpg σε PDF

Ανοίγουμε ένα τερματικό στον φάκελο που βρίσκονται οι εικόνες jpg που θέλουμε να ενώσουμε σε ένα έγγραφο PDF και χρησιμοποιούμε το εργαλείο convert του imagemagick:

Έχω τρεις εικόνες jpg ενός τρισέλιδου εγγράφου και το μετατρέπω σε αρχείο PDF
1
convert onoma1.jpg onoma2.jpg onoma3.jpg onoma4.jpg arxeio.pdf

Στην παραπάνω εντολή δώσαμε τα ονόματα των αρχείων jpg (με την σειρά στην οποία θέλουμε να επισυναφθούν στο τελικό PDF) και τέλος το όνομα που θέλουμε να έχει το τελικό PDF.

Αυτό ήταν!!!

Σας φάνηκε χρήσιμο;

Πείτε μας τη γνώμη σας για το σημερινό tip. Σας φάνηκε χρήσιμο; Δείτε και τα υπόλοιπα Tips ή πείτε μας τα δικά σας tips στα σχόλια ή επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Πηγή άρθρου: planet.ellak.gr , https://cerebrux.net/

One thought on “Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Μετατροπή εικόνων JPG σε PDF αρχείο

  1. Ενδιαφέρον και χρήσιμο! 🙂
    Μπράβο σας για την προσπάθεια διάδοσης χρήσης του GNU/Linux με έξυπνες και εύκολες λειτουργίες που αυτό παρέχει.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com