ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Mozilla Scout: Το Mozilla Foundation σχεδιάζει έναν περιηγητή που θα λειτουργεί με φωνητικές εντολές

Το Mozilla foundation έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό ενός προγράμματος περιήγησης που λειτουργεί με φωνητικές εντολές αντί για το ποντίκι και το πληκτρολόγιο .

Το έργο έχει ονομάσει “Scout”: το φωνητικά ελεγχόμενο πρόγραμμα διαδικτυακής περιήγησης θα επικεντρωθεί στην προσβασιμότητα και θα επιτρέψει στους χρήστες να σερφάρουν στο διαδίκτυο χωρίς τη χρήση οθόνης αφής και άλλων συμβατικών μέσων εισόδου.

Η ιδέα αποκαλύφθηκε σε μια συνάντηση “All-Hands meeting” η οποία οργανώθηκε αυτή την εβδομάδα για να συζητηθεί λεπτομερώς το πρόγραμμα Scout.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του All Hands 2018 του San Fransisco, η ατζέντα της συνάντησης είναι “Με την εφαρμογή Scout, αρχίζουμε να διερευνάμε την περιήγηση και την περιήγηση περιεχόμενου με φωνή. Θα συζητηθούν η αρχιτεκτονική και τα βασικά μέρη που απαιτούνται για μια φωνητική πλατφόρμα, τις απαιτούμενες δυνατότητες αυτών των στοιχείων και τις προκλήσεις της συνεργασίας με τους περιορισμούς και τα όρια των υφιστάμενων πλατφορμών».

Το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα ανοίξει μόνο τη ζητούμενη σελίδα, αλλά επίσης θα μετακινείται πάνω στις σελίδες με φωνητικές εντολές και θα διαβάσει δυνατά το περιεχόμενο για τους χρήστες.

Η πλατφόρμα Mozilla Scout θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη για τα άτομα που πάσχουν από κινητικές δυσκολίες και προβλήματα οράσεως. . Όπως αναφέρθηκε στο παρελθόν, ένα άλλο ασυνήθιστο πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο εργάζονται, εστιάζει στην εικονική πραγματικότητα και ονομάζεται Firefox Reality.

Δεν έχουν συζητηθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον φωνητικά ελεγχόμενο περιηγητή, καθώς το Mozilla το έχει θεωρήσει ως “Πρόγραμμα Πρώιμης Φάσης”, αλλά αν υλοποιηθεί στην πραγματικότητα, τότε θα μπορούσε να αλλάξει το πρότυπο του διαδικτύου.

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com