ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Btrfs: Η RedHat το παρατάει, η SUSE συνεχίζει

Τα απροσδόκητα νέα από την RedHat ότι παρατάει το σύστημα αρχείων Btrfs μπορεί να ξάφνιασε αρκετούς πελάτες της αλλά και την κοινότητα ανοιχτού λογισμικού, παρόλα αυτά η SUSE με ευγενικό τρόπο υπενθύμισε σε όλους ότι συνεχίζει να το υποστηρίζει και να το βελτιώνει.

Παρότι η RedHat, η μεγαλύτερη εταιρεία που διαθέτει λειτουργικό σύστημα Linux, με κάθε της κίνηση, μπορεί να επηρεάσει την πορεία των πραγμάτων στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις διανομές Linux (βλέπε… systemd) ίσως να δημιούργησε αμφιβολίες για την πορεία και την εξέλιξη του Btrfs.

Όμως, πριν καλά καλά καθίσει η σκόνη της ανακοίνωσης που διαβάσαμε ότι η RedHat θα σταματήσει την υποστήριξη του Btrfs στο λειτουργικό σύστημα RedHat Enterprise ήρθε ένα blog post του Matthias G. Eckermann της SUSE, με το οποίο κατά την άποψή μου βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Συγκεκριμένα αναφέρει :

Εάν ένας από τους σχετικά μικρούς συνεισφέροντες [RedHat] στο σύστημα αρχείων Btrfs ανακοίνωνε ότι δεν υποστηρίζει το Btrfs μήπως θα έπρεπε να ανησυχείτε εάν η SUSE, η μεγαλύτερη από τους συνεισφέροντες στο Btrfs σήμερα, θα σταματούσε να επενδύει σε αυτό;

Πιθανότατα δεν θα έπρεπε.

Η SUSE δεσμεύεται ότι το btrfs θα είναι το προεπιλεγμένο σύστημα αρχείων για το SUSE Linux Enterprise

πηγή: Butter bei die Fische.

Μην ξεχνάμε ότι η SUSE ήταν η πρώτη εταιρεία που στήριξε σημαντικά το Btrfs, καθιστώντας το ως προεπιλεγμένο σύστημα αρχείων στον SUSE Linux Enterprise Server 12, όπως φυσικά και το openSUSE. Αντιθέτως άλλες σημαντικές διανομές δεν ακολουθούσαν προς την ίδια κατεύθυνση.

Η SUSE παραμένει ο σημαντικότερος συνεισφέρων στο Btrfs μαζί με το Facebook, Oracle, Fujitsu και άλλες εταιρείες. Η SUSE εξακολουθεί να πιστεύει, όπως αναφέρετε στο παραπάνω blog post o Eckermann, στην ποιότητα και σταθερότητα του Btrfs και στα πολλά πλεονεκτήματα και χρήσεις του συγκεκριμένου συστήματος αρχείων, όπως η δυνατότητα λήψης στιγμιότυπου κλπ.

 

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/https://cerebrux.net

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com