ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Firefox Send: Ασφαλής αποστολή κρυπτογραφημένων αρχείων μέχρι 1GB

Οι προγραμματιστές του Firefox Test Pilot, δοκιμάζουν συνεχώς νέα εργαλεία και λειτουργίες για το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ανοικτού κώδικα. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι και το Firefox Send, μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να κρυπτογραφήσετε μεγάλα αρχεία (έως και 1GB) για να τα μοιραστείτε ηλεκτρονικά με όσους επιθυμείτε. Όταν ανεβάζετε ένα αρχείο, μέσω του Firefox Send,  δημιουργείται έναν σύνδεσμος τον οποίο μπορείτε να στείλετε σε όποιον θέλετε. Κάθε σύνδεσμος που δημιουργείται από το Send λήγει μετά από 1 λήψη ή  μετά από 24 ώρες και όλα τα αρχεία διαγράφονται αυτόματα από τον server.

Όλη η διαδικασία είναι κρυπτογραφημένη, και οι server του Mozilla λαμβάνουν ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο του αρχείου με βασικές πληροφορίες σχετικά με το αρχείο, όπως το όνομα και το μέγεθος του αρχείου. Ο Mozilla δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο του κρυπτογραφημένου αρχείου σας και διατηρεί μόνο την ώρα ή τον αριθμό των αναγραφόμενων λήψεων. Σε όποιους όμως έχετε στείλει τον μοναδικό σύνδεσμο (συμπεριλαμβανομένου του κλειδιού κρυπτογράφησης) στο κρυπτογραφημένο αρχείο σας, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το αρχείο. Δεν πρέπει να δώσετε το σύνδεσμο σε οποιονδήποτε δεν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο αρχείο σας.

Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία του Firefox Test Pilot, το Send δεν απαιτεί πρόσθετο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης.

Πηγή άρθρου: https://testpilot.firefox.com/experiments/send

 

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com