ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ελεύθερες εφαρμογές σχεδίου για Υπολογιστή, ηλεκτρολόγων – μηχανικών – αρχιτεκτόνων

 Πηγή άρθρου: http://electricalnews.gr

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε εφαρμογές σχεδίου για πολλούς επαγγελματίες, Ηλεκτρολόγους – μηχανικούς – αρχιτέκτονες κλπ.

Δεν έχετε παρά να κάνετε κλίκ στην εφαρμογή που σας ενδιαφέρει και να την κατεβάσετε. Είναι δωρεάν. Καλές δοκιμές !!

Free CAD 

Σχεδιαστικό πρόγραμμα που επιτρέπει την δημιουργία μοντέλων τριών διαστάσεων. Απευθύνεται κυρίως στον μηχανολογικό σχεδιασμό, αλλά καλύπτει ξεκάθαρα και το ευρύτερο φάσμα χρήσης όπως η αρχιτεκτονική και άλλες ειδικότητες μηχανικών.
Υποστηρίζει Windows, linux και MacOS

http://sourceforge.net/projects/free-cad/

Draftsight 

Εφαρμογή δημιουργίας 2D σχεδίων με επαγγελματικές προδιαγραφές που προσφέρεται δωρεάν. Δημιουργήστε, επεξεργαστείτε και μοιραστείτε αρχεία DWG εύκολα και απλά με τα εργαλεία που προσφέρει το DraftSight.
Η ευκολία χρήσης σε συνδυασμό με τις χαμηλές απαιτήσεις συστήματος το καθιστούν μια αξιόλογη λύση.

http://www.3ds.com/products/draftsight/free-cad-software/

DoubleCad XT 

Δωρεάν έκδοση του εμπορικού πακέτου DoubleCad η οποία επιτρέπει την διαχείριση και επεξεργασία δισδιάστατων (2D) γραφικών και σχεδίων. Παρόμοιο με το εμπορικό AutoCad LT

http://www.doublecad.com/Products/DoubleCADXT/tabid/1100/Default.aspx

SketchUp

Δωρεάν εφαρμογή από το Google που επιτρέπει την δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών. Το κυρίως πλεονέκτημα του έναντι άλλων παρόμοιων εργαλείων (εκτός του ότι προσφέρεται δωρεάν έκδοση) είναι ότι έχει σχεδιαστεί έχοντας υπόψιν τον αρχάριο χρήστη. Συνεπώς είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από του μη ειδήμονες του χώρου, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσετε αρκετό χρόνο για να εξοικειωθείτε στη χρήση του

http://sketchup.google.com/

NanoCad

Εφαρμογή CAD που προσφέρει τη δημιουργία επαγγελματικών σχεδίων μέσα από μια ολοκληρωμένη και καλοσχεδιασμένη εφαρμογή. Διαθέτει τις περισσότερες λειτουργίες που περιμένει να βρει κανείς σε εφαρμογές του είδους και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες δημιουργίας δισδιάστατων σχεδίων.
Απαιτεί εγγραφή στο site του προϊόντος (δωρεάν) για να μπορέσετε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε.
Υποστηρίζει Windows XP και νεότερα

http://nanocad.com/

GCad

Ένα πρόγραμμα CAD (computer aided design) που επιτρέπει την δημιουργία δισδιάστατων και τρισδιάστατων γραφικών και σχεδίων. Πρόκειται για μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για αυτούς που δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος του AutoCad

http://www.gcad3d.org/

Circuitlab

Διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να σχεδιάσετε και να δοκιμάσετε ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Πολύ εύκολο στη χρήση, προσφέρει μα πλατφόρμα στην οποία μπορεί να κάνει δοκιμές ένας επαγγελματίας, να μάθει ένας μαθητής ή να διασκεδάσει κάποιος ο οποίος θέλει να πειραματιστεί.
Μια αρκετά καλή ιδέα η οποία έχει εκτελεστεί άψογα και λειτουργεί εξολοκλήρου μέσω του browser σας.

https://www.circuitlab.com/

LibreCad

Εφαρμογή τύπου CAD που προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργία τεχνικών σχεδίων υψηλών προδιαγραφών. Υποστηρίζει τη δημιουργία σχεδίων δύο διαστάσεων μόνο και είναι κατά μεγάλο ποσοστό μεταφρασμένο και στα ελληνικά.
Είναι μια ολοκληρωμένη λύση CAD, με πολλά εργαλεία και δυνατότητες που θα ικανοποιήσει τους έμπειρους χρήστες, αλλά επίσης θα επιτρέψει και σε έναν αρχάριο να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο. Τα δύο αρνητικά του είναι ή σχετικά ελλιπής κάλυψη στο τομέα εγχειρίδιου χρήσης καθώς και στις μορφές αρχείου που υποστηρίζει κατά την εξαγωγή του σχεδίου.
Πρόκειται για εφαρμογή ανοικτού κώδικα (οpen source) που υποστηρίζει Windows, Mac και Linux.

http://librecad.org

Archimedes

Εφαρμογή δημιουργία σχεδίων τύπου CAD. Βασίζεται σε τεχνολογία Java και μπορεί να εκτελεστεί σε οποιοδήποτε υπολογιστή υποστηρίζει τη γλώσσα. Πρόκειται για μια καλή εναλλακτική λύση για αυτούς που δεν μπορούν να αγοράσουν τα γνωστά εμπορικά πακέτα, χωρίς όμως να προσφέρει και όλες τις δικές τους δυνατότητες.

http://www.archimedes.org.br/

BRL-CAD

Ενα εξαιρετικό πρόγραμμα δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων. Πρόκειται για μία πολύ καλή εναλλακτική λύση του εμπορικού τίτλου AutoCad, και είναι σχεδιασμένο κυρίως με αυτόν το σκοπό, παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία άλλων τρισδιάστατων μοντέλων. Διατίθεται σε εκδόσεις για windows, mac και linux.

http://www.brlcad.org/

DIA

Μια εφαρμογή για την δημιουργία διαγραμμάτων προσφέροντας μια δωρεάν εναλλακτική λύση για το Microsoft Visio

http://live.gnome.org/Dia

Yed

Αν σας ενδιαφέρει η δημιουργία διαγραμμάτων απεικόνισης ιεραρχικά δομημένων πληροφοριών, τότε το Yed είναι ένα πρόγραμμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Πρόκειται για ένα ευέλικτο και ισχυρό εργαλείο δημιουργίας διαγραμμάτων με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε διαγράμματα δικτύων, σχέδια, πλάνα έργων, οργανικά σχεδιαγράμματα ή οτιδήποτε άλλο απεικονίζεται σε ένα διάγραμμα.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και βάσει του VirusTotal και του Web of Trust είναι καθαρό από κακόβουλα στοιχεία.
Το πρόγραμμα προσφέρεται σε εκδόσεις για Windows, MacOS και Linux.

https://www.yworks.com/products/yed

Drawpad 

Το DrawPad είναι ένα μικρό και απλό πρόγραμμα επεξεργασίας διανυσματικών (vector) γραφικών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Μολύβι και πολλαπλές βούρτσες, γραμμή και επιλογές κειμένου ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα δημιουργίας απλών γεωμετρικών σχημάτων

Καθώς όλα αυτά είναι διανυσματικά αντικείμενα, μπορούν να τροποποιηθούν αργότερα με διάφορους τρόπους.
Με ένα και μόνο κλικ μπορείτε να μετακινήσετε, να αλλάξετε το μέγεθος και να περιστρέψτε οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που έχετε δημιουργήσει.
Επίσης μπορείτε να εφαρμόσετε διάφορα επιπλέον φίλτρα απευθείας πάνω σε κάθε αντικείμενο, ενώ το ρυθμιζόμενο ζουμ του σας βοηθά να τοποθετήσετε τα αντικείμενα σας με μεγάλο βαθμό ακρίβειας.

Προσφέρει ακόμη και την χρήση επιπέδων (layers) που θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία και διαχείριση πιο πολύπλοκων σχεδίων.
Τα παραγόμενα γραφικά μπορούν να εξαχθούν σε διάφορες μορφές εικόνας (jpeg, png, bmp, svg κλπ).

Υποστηρίζει όλες τις μοντέρνες εκδόσεις των Windows

http://www.nchsoftware.com/drawpad/index.html

Autorealm

Το Autorealm είναι ένα εργαλείο μέσω του οποίου μπορεί κανείς να δημιουργήσει, με ευκολία, διαφόρων ειδών φανταστικούς χάρτες.
Απευθύνεται κυρίως στους φανατικούς των παιχνιδιών role-playing, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτή τη χρήση μόνο.
Το γραφικό περιβάλλον εργασίας του είναι εύχρηστο και απλό κάνοντας το προσιτό σε χρήστες όλων των επιπέδων.
Υποστηρίζει Windows XP και νεότερα

http://autorealm.sourceforge.net/

Project Draw

Διαδικτυακό εργαλείο από την AutoDesk που επιτρέπει την δημιουργία, αποθήκευση και εξαγωγή σχεδιαγραμμάτων με εξαιρετικές δυνατότητες. Πρόκειται για ένα πλήρες εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικατάσταση του Visio από επαγγελματίες και ερασιτέχνες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Για να αποθηκεύσετε online τις δημιουργίες πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό.
Η εφαρμογή τρέχει εξολοκλήρου μέσα από τον browser σας και είναι συμβατή με τους περισσότερους γνωστούς περιηγητές σελίδων

http://draw.labs.autodesk.com/

 

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com