ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

FOSDEM 2017: Η μεγαλύτερη γιορτή του ελεύθερου λογισμικού στις 4-5 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες

Κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 5.000 συντελεστές του ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα από όλο τον κόσμο συρρέουν στην πανεπιστημιούπολη των Βρυξελλών, στο Βέλγιο, για ένα Σαββατοκύριακο ομιλιών, συζητήσεων, μπύρας και ανοικτού κώδικα. Η FOSDEM σημαίνει Free and Open Source Developers’ European Meeting,  και είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της κοινότητας που διοργανώνονται στην Ευρώπη.

fosdem

Η FOSDEM είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους χωρίς εγγραφή. Η εκδήλωση ξεκίνησε πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο Raphael Bauduin οργάνωσε μια μικρή συνάντηση για προγραμματιστές στις Βρυξέλλες. Εκείνη την εποχή, τράβηξε την προσοχή πολλών γνωστών προσωπικοτήτων στην κοινότητα που τους άρεσε η ιδέα . Το επόμενο έτος, ο Richard Stallman ζήτησε από τους διοργανωτές να αλλάξουν το όνομα σε FOSDEM.
Από τότε, η FOSDEM έχει φιλοξενήσει χιλιάδες συνεδρίες από ερασιτέχνες και επαγγελματίες μέχρι και γνωστά ονόματα στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού, μεταξύ άλλων και τον ίδιο τον Stallman, τον Jon “Maddog” Hall, και τον Jimmy Wales.

Φέτος η FOSDEM θα φιλοξενήσει πάνω από 600 συνεδρίες σε διάστημα δύο ημερών με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιλαμβάνουν ανοικτό υλικό και λογισμικό, την ανάπτυξη, τον έλεγχο, τη διαχείριση, τη δικτύωση, την ασφάλεια, τον πυρήνα του Linux, τα περιβάλλοντα χρήσης, τις άδειες, και τα παιχνίδια,.

Στους διαδρόμους του συνεδρίου φιλοξενούνται μια πληθώρα από τραπεζάκια όπου μπορείτε να μιλήσετε με τους ανθρώπους που ασχολούνται με διάφορα έργα και διανομές Linux. Το Debian, η Python, το OpenSUSE, το FSF, η Perl, το GNOME, η Fedora, το KDE και πολλοί άλλοι είναι εκεί για να δίνουν δωρεάν αυτοκόλλητα, live DVD, κονκάρδες, στυλό, και να μιλήσουν μαζί σας για ότι σχετικό θέμα σας ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κούπες, μπλουζάκια, βιβλία, και hoodies για να υποστηρίξετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα.

fosdem2017

Την Κυριακή το συνέδριο συνεχίζεται με περισσότερες ομιλίες, περισσότερες αίθουσες dev, και περισσότερες συναντήσεις μέχρι τις 18:00, όταν όλοι μαζεύονται για το κλείσιμο του συνεδρίου στο μεγαλύτερο δωμάτιο για να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές, τους χορηγούς, και τους πολλούς εθελοντές για τη σκληρή δουλειά τους

Φέτος η FOSDEM 2017 θα λάβει μέρος στις  4&5 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Ο Οργανισμός  Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει στην FOSDEM και ενίσχυσε  προγραμματιστές ανοιχτού λογισμικού να συμμετέχουν καλύπτοντας τα εισιτήρια και την διαμονή τους.

Η σελίδα της FOSDEM 2017

Το πρόγραμμα της FOSDEM

Τα stands που θα υπάρχουν στην φετινή FOSDEM

Συνεντεύξεις με τους κύριους ομιλητές της FOSDEM 2017

Διάφορα άλλα fringe events γύρω από την FOSDEM

2 thoughts on “FOSDEM 2017: Η μεγαλύτερη γιορτή του ελεύθερου λογισμικού στις 4-5 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com