ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Προγραμματιστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από το github

github-logo O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), στο πλαίσιο της προώθησης και της ενδυνάμωσης της κοινότητας προγραμματιστών που ασχολούνται με τον ανοιχτό κώδικα  υλοποίησε μητρώο προγραμματιστών που είναι ενεργοί στο GitHub  και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

 

Το GitHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της κοινότητας ανοιχτού λογισμικού να αποθέτουν, να τεκμηριώνουν και να διαχειρίζονται τα έργα τους. Επιπλέον, η συγκεκριμένη υπηρεσία αποσκοπεί στο διαμοιρασμό των έργων στην κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Το GitHub έχει συνολικά πάνω από 14 εκατομμύρια χρήστες και περίπου 35 εκατομμύρια αποθετήρια κώδικα.

 

Στην Ελλάδα χιλιάδες προγραμματιστές, εταιρείες και χρήστες χρησιμοποιούν το GitHub για να παρουσιάσουν, να συνεργαστούν, να μοιράσουν και να επαναχρησιμοποιήσουν κώδικα και έργα ανοιχτού λογισμικού. Στόχος του μητρώου είναι να παρουσιαστούν οι πιο ενεργοί προγραμματιστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν  καταχωρίσει στο GitHub.

 

Στον μητρώο της ΕΕΛΛΑΚ οι χρήστες παρουσιάζονται:

  • με αλφαβητική σειρά
  • με τον αριθμό συνεισφορών
  • με τον αριθμό όσων τους ακολουθούν
  • με την πόλη

 

Όλες οι πληροφορίες για τους χρήστες, συλλέχθηκαν μέσω της διεπαφής του GitHub.  Οι τοποθεσίες των χρηστών έχουν “ομαδοποιηθεί” για λόγους ταξινόμησης. Η εξαγωγή, απεικόνιση και ταξινόμηση των χρηστών έγινε με την χρήση των παρακάτω προγραμμάτων που διατίθενται ελεύθερα στο gihub:

 

 

-.-

2 thoughts on “Προγραμματιστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από το github

  1. Ενας ίσως ποιο εύκολος τρόπος για να συλλεξετε τις ίδιες πληροφορίες είναι να τρέξετε το παρακάτω ερώτημα SQL: `select login from users where country_code=’gr’;`
    στη βάση δεδομένων που συλλέγει το project GHTorrent: http://ghtorrent.org

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com