ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

FOSDEM 2024: η Ευρωπαϊκή γιορτή του ελεύθερου λογισμικού, 3-4 Φεβρουαρίου 2024

To επόμενο Σαββατοκύριακο (3-4 Φεβρουαρίου 2024) περισσότεροι από 8.500 συντελεστές του ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην πανεπιστημιούπολη των Βρυξελλών, στο Βέλγιο, για ένα Σαββατοκύριακο ομιλιών, συζητήσεων και ανοικτού κώδικα. Η FOSDEM σημαίνει Free and Open Source Developers’ European Meeting,  και είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της κοινότητας ανοιχτού λογισμικού που διοργανώνονται διεθνώς.

Η FOSDEM είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους χωρίς εγγραφή. Η εκδήλωση ξεκίνησε πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο Raphael Bauduin οργάνωσε μια μικρή συνάντηση για προγραμματιστές στις Βρυξέλλες. Εκείνη την εποχή, τράβηξε την προσοχή πολλών γνωστών προσωπικοτήτων στην κοινότητα που τους άρεσε η ιδέα . Το επόμενο έτος, ο Richard Stallman ζήτησε από τους διοργανωτές να αλλάξουν το όνομα σε FOSDEM.
Από τότε, η FOSDEM έχει φιλοξενήσει χιλιάδες συνεδρίες από ερασιτέχνες και επαγγελματίες μέχρι και γνωστά ονόματα στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού, μεταξύ άλλων και τον ίδιο τον Stallman, τον Jon “Maddog” Hall, και τον Jimmy Wales.

Φέτος η FOSDEM αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 810 ομιλίες σε διάστημα δύο ημερών με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιλαμβάνουν ανοικτό υλικό και λογισμικό, την ανάπτυξη, τον έλεγχο, τη διαχείριση, τη δικτύωση, την ασφάλεια, τον πυρήνα του Linux, τα περιβάλλοντα χρήσης, τις άδειες, και τα παιχνίδια.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της FOSDEM 2024 εδώ και για όσους δεν μπορούν να είναι στις Βρυξέλλες , η σελίδα live streaming της FOSDEM θα ενημερώνεται κάθε λίγα λεπτά για να σας δείξει τι έχει προγραμματιστεί σε κάθε αίθουσα του συνεδρίου.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com