ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου η FOSSCOMM 2023!

H φετινή FOSSCOMM θα πραγματοποιηθεί στις Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο χώρο του ελεύθερου/ανοικτού λογισμικού, να ανταλλάξουμε γνώσεις και ιδέες γύρω από τις ανοιχτές τεχνολογίες και τον τρόπο που επηρεάζουν τις ζωές μας, να γνωριστούμε και να γιορτάσουμε το πάθος που μας ενώνει.

Η φετινή FOSSCOMM θα περιλαμβάνει πάνω από 75 ομιλίες και εργαστήρια (workshops) σε θέματα Ανοιχτού λογισμικού, Ανοιχτού περιεχομένου, Ανοιχτών δεδομένων, Ανοιχτών τεχνολογιών, Ανοιχτής σχεδίασης και Ανοιχτών αδειών. Στους χώρους του συνεδρίου θα συγκεντρωθούν μέλη από την ακαδημαϊκή κοινότητα, το χώρο των κοινών, τις κοινότητες ανοιχτού λογισμικού, ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τις κοινότητες ανοιχτών τεχνολογιών, τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού και όσοι ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον ανοιχτό κώδικα και τις ανοιχτές τεχνολογίες.

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι το πανελλαδικό συνέδριο των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Απευθύνεται σε όσες/όσους ενδιαφέρονται για το open source ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου. Στοχεύει στην αλληλεπίδραση της κοινότητας, την ανάδειξη νέων τάσεων και τεχνολογιών και την προβολή έργων ελεύθερου / ανοικτού λογισμικού. Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, multimedia, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το λογισμικό και τα ανοιχτά πρότυπα/δεδομένα κ.α. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες και όλους χωρίς κόστος εγγραφής. Η γλώσσα των παρουσιάσεων είναι κατά κύριο λόγο τα ελληνικά αλλά γίνονται δεκτές και παρουσιάσεις στα αγγλικά.

Το FOSSCOMM απαριθμεί συνήθως μερικές εκατοντάδες συμμετέχοντες, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008, κι έως σήμερα έχει διοργανωθεί σε 10 διαφορετικές πόλεις. Στη φετινή ομάδα διοργάνωσης συμμετέχουν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Κρήτης, τοLΑΒάκι hackerspace και εθελοντές από την κοινότητα του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού. Η πραγματοποίηση της φετινής FOSSCOMM βασίζεται σε δωρεές εντός της κοινότητας και στην στήριξη του Πανεπιστημίου που θα φιλοξενήσει το συνέδριο στις εγκαταστάσεις του στις Βούτες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Δείτε όλους τους ομιλητές εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://2023.fosscomm.gr/ και στα social:

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com