ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας με τεχνητή νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα

Tο Upscayl , ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα για να αναβαθμίσει τις εικόνες χαμηλής ανάλυσης.

Το Upscayl λειτουργεί σε Linux, Windows και macOS.

Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε στο Linux είτε το σύστημά σας χρησιμοποιεί πακέτα RPM είτε DEB, και ο ιστότοπός του περιέχει επίσης ένα καθολικό Linux AppImage .

Για macOS και Windows, μπορείτε να κάνετε λήψη προγραμμάτων εγκατάστασης από τον ιστότοπο του έργου. Το Upscayl κυκλοφορεί με άδεια AGPL .

Ξεκινήστε με το Upscayl

Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναβάθμιση των εικόνων σας. Το GUI είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το λογισμικό κάνει τις παλιές σας εικόνες να φαίνονται σαν να τραβήχτηκαν χθες με αναλύσεις εικόνας που υπερβαίνουν κατά πολύ τις πρωτότυπες. Επιπλέον, μπορείτε να κλιμακώσετε ομαδικά ολόκληρους φακέλους και άλμπουμ φωτογραφιών με εικόνες και να τα αναβαθμίσετε ταυτόχρονα.

Το αριστερό πλαίσιο του Upscayl παρέχει σαφείς οδηγίες σχετικά με τα 4 βήματα που απαιτούνται για την αναβάθμιση μιας εικόνας.

Εκκινήστε το λογισμικό και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή εικόνας . Βρείτε την εικόνα ή το φάκελο των εικόνων που θέλετε να αναβαθμίσετε.

Μόλις φορτωθεί η εικόνα, επιλέξτε τον τύπο αναβάθμισης που θέλετε να δοκιμάσετε. Η προεπιλογή είναι Real-ESRGAN, και αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Υπάρχουν έξι επιλογές για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής για ψηφιακή τέχνη.

  • Γενική φωτογραφία με την Real-ESRGAN
  • Γενική φωτογραφία με remacri
  • Γενική φωτογραφία με ultramix balanced
  • Γενική φωτογραφία με ultrasharp
  • Ψηφιακή τέχνη
  • Όξυνση εικόνας

Στη συνέχεια, επιλέξτε τον κατάλογο εξόδου όπου θέλετε να αποθηκευτούν οι αναβαθμισμένες εικόνες σας.

Και τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Upscayl για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης. Η ταχύτητα μετατροπής εξαρτάται από τη GPU και την επιλογή εξόδου εικόνας που κάνετε.

Ακολουθεί μια δοκιμαστική εικόνα, με την εικόνα χαμηλής ανάλυσης στα αριστερά και την έκδοση Upscayl στα δεξιά:

ε

(Προέρχεται από τον Jurica Koletić , Unsplash License )

Ώρα να δοκιμάσετε το Upscayl για τις εικόνες σας

Το Upscayl εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη GPU σας, επομένως μπορεί να μην λειτουργεί σε παλιό υπολογιστή ή σε υπολογιστή με ιδιαίτερα αδύναμη κάρτα γραφικών. Αλλά δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε. Κατεβάστε το λοιπόν και δοκιμάστε το. Νομίζω ότι θα εντυπωσιαστείτε με τα αποτελέσματα.

Πηγή άρθρου: https://opensource.com

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com