ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη… planet.ellak.gr: Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

by: Ευστάθιος Ιωσηφίδης

Τώρα μπορείτε να λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, να βρείτε γρήγορα πληροφορίες, να δημιουργήσετε κείμενα και ακόμη και να δημιουργήσετε τον κώδικά σας με τη βοήθεια του διάσημου βοηθού τεχνητής νοημοσύνης, απευθείας στο ONLYOFFICE Docs. Εδώ είναι όλα όσα θέλετε να μάθετε για το νέο πρόσθετο ChatGPT.

Τι είναι το ChatGPT

Ένα chatbot που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται ChatGPT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την OpenAI, ένα ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης, τον Νοέμβριο του 2022.

Ζητήσαμε από το ChatGPT να συστηθεί και λάβαμε το παρακάτω:

ChatGPT is an AI language model developed by OpenAI. It uses deep learning techniques to generate human-like text based on the input provided. It can be used for various natural language processing tasks, such as text completion, conversation, and language translation.
Δηλαδή: Το ChatGPT είναι ένα μοντέλο γλώσσας AI που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μάθησης για να δημιουργήσει κείμενο που μοιάζει να το έγραψε άνθρωπος με βάση τα δεδομένα που παρέχονται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, όπως συμπλήρωση κειμένου, συνομιλία και μετάφραση γλώσσας.
Το μοντέλο εκπαιδεύτηκε σε τεράστιες ποσότητες πληροφοριών κειμένου από το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, ιστοσελίδων, φόρουμ, άρθρων της Wikipedia, πολλών άλλων πηγών που είναι ανοιχτά διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Για να φτάσουν τόσο στο απαιτούμενο επίπεδο κατανόησης της ανθρώπινης γλώσσας όσο και στη μίμησή της, οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν τεχνικές εποπτευόμενης μάθησης και ενίσχυσης μάθησης με τη βοήθεια εκπαιδευτών ανθρώπων.

Τι μπορεί να κάνει το ChatGPT

Το ChatGPT μπορεί να εκτελέσει πολλαπλές εργασίες σε απαντήσεις που περιλαμβάνουν επεξεργασία φυσικής γλώσσας:

  • Δημιουργία κειμένου με βάση ερωτήματα.
  • Πρόβλεψη και ολοκλήρωση τμημάτων κειμένου με βάση την εισαγωγή.
  • Απάντηση ερωτήσεων.
  • Μετάφραση.
  • Σύνοψη και δόμηση κειμένου.
  • Ανάλυση συναισθήματος.
  • Επικοινωνία τύπου συνομιλίας.

Όλες οι προαναφερθείσες δεξιότητες κάνουν τη συνομιλία εύχρηστη χωρίς σημαντική προσπάθεια. Ως απαντήσεις στα ερωτήματά σας, δημιουργεί κείμενο που θεωρεί το καταλληλότερο για το αίτημά σας.

Ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στη συνομιλία και την απάντηση σε ερωτήσεις. Τα πιθανά σενάρια φτάνουν μέχρι τη δημιουργία ακαδημαϊκών κειμένων, τη σύνθεση μουσικής, την συγγραφή κώδικα, τη μετάφραση περιεχομένου, τη συγγραφή φανταστικών ιστοριών και πολλά άλλα.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των απαντήσεων του ChatGPT που δημιουργούνται στο ONLYOFFICE Docs:

Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs
Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs
Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs
Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs
Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

Χρήση ChatGPT στo ONLYOFFICE Docs

Εγκατάσταση

Για να εγκαταστήσετε το πρόσθετο ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs στο cloud ή στην έκδοση εσωτερικής εγκατάστασης, μεταβείτε στη Διαχείριση προσθηκών στην καρτέλα Πρόσθετα, βρείτε το ChatGPT και απλώς κάντε κλικ στην Εγκατάσταση.

Εάν χρησιμοποιείτε ONLYOFFICE Desktop Editors, πρώτα πρέπει να αποκτήσετε το πρόσθετο από το GitHub και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τους ONLYOFFICE Desktop Editors για να την εγκαταστήσετε στη λύση σας.

Τρόπος χρήσης

Ανοίξτε το πρόσθετο, βρείτε το στην καρτέλα Πρόσθετα και ξεκινήστε. Η διεπαφή ChatGPT θα εμφανιστεί στον αριστερό πίνακα:

Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

Για να το ενεργοποιήσετε, πρέπει να υποβάλετε ένα κλειδί API το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε από το OpenAI. Λάβετε υπόψη ότι το ChatGPT API είναι μια δυνατότητα επί πληρωμή.

Μόλις ρυθμιστεί το πρόσθετο, μπορείτε να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Για να στείλετε ένα ερώτημα, γράψτε το μήνυμά σας σε ελεύθερη μορφή στο πεδίο κειμένου και κάντε κλικ στην Υποβολή. Το ChatGPT θα επεξεργαστεί το αίτημα και θα εισαγάγει την απάντηση στο έγγραφό σας σε απλό κείμενο:

Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

Επιπρόσθετες ρυθμίσεις

Υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμες ρυθμίσεις κάτω από το πεδίο κειμένου που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε την έξοδο:

Η παράμετρος μοντέλου σάς επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο AI που θα χρησιμοποιήσετε για την επεξεργασία του αιτήματός σας. Τα διαθέσιμα μοντέλα έχουν διαφορετική ταχύτητα απόδοσης και χρησιμοποιούν διαφορετικά διακριτικά για την επεξεργασία αιτημάτων στο backend.

Το μέγιστο μήκος είναι ένας μέγιστος αριθμός token απόκρισης που θα χρησιμοποιηθούν στην απάντηση. Τα tokens δεν είναι λέξεις ή σύμβολα, αλλά είναι παρτίδες χαρακτήρων που χρησιμοποιεί το σύστημα για να εκτιμήσει τον όγκο του κειμένου. Είναι δύσκολο να ορίσουμε πόσα σύμβολα συνδυάζει ένα token, αλλά συνήθως είναι περίπου 3-4 σύμβολα. Για παράδειγμα, μια λέξη “hamburger” θα χωριστεί σε τρία tokens: “ham”, “bur” και “ger”.

Το μέγιστο μήκος περιλαμβάνει επίσης τον αριθμό των tokens που χρησιμοποιούνται στο αίτημα. Εάν το Μέγιστο μήκος σας είναι 2000 tokens και το αίτημά σας είναι 200 tokens, η απάντηση θα περιέχει το μέγιστο 1800 tokens. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό των tokens σε πραγματικό χρόνο για το αίτημά σας κάτω από το πεδίο κειμένου.

Η θερμοκρασία καθορίζει πόση τυχαιότητα υπάρχει στην έξοδο, δηλαδή τον αριθμό των ασυνήθιστων, «δημιουργικών» αποφάσεων που λαμβάνονται από το ChatGPT. Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο κοινές λέξεις και γλωσσικές μορφές θα χρησιμοποιηθούν και αντίστροφα, όπου το 0 είναι το χαμηλότερο και το 1 το υψηλότερο.

Το Top P είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ορισμού της τυχαιότητας. Επηρεάζει τη δειγματοληψία λέξεων στην απάντηση, όπου το 1 θα σας δώσει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις και το 0 θα δώσει τα λιγότερο κοινά αποτελέσματα. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μόνο τη μεταβλητή θερμοκρασία ή Top P σε κάθε έρευνα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η παράμετρος Stop sequences ορίζει τις πληροφορίες κειμένου που θα λειτουργούν σαν λέξη διακοπής για το ChatGPT. Για παράδειγμα, εάν ορίσετε το “carrot cake” ως διακοπή, θα σταματήσει να δημιουργεί κείμενο όταν το “carrot cake” είναι ο επόμενος συνδυασμός λέξεων στην ουρά. Το ChatGPT επίσης δεν θα το συμπεριλάβει στο τελικό κείμενο.

Αποκτήστε το πρόσθετο ChatGPT στον ενημερωμένο Διαχειριστή προσθέτων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT σε όλες τις εκδόσεις των ONLYOFFICE Docs και στους ONLYOFFICE Desktop Editors. Το πρόσθετο είναι ήδη διαθέσιμο στο Διαχειριστή προσθέτων των λύσεων cloud που βρίσκεται στην καρτέλα Πρόσθετα των επεξεργαστών.

Νέο πρόσθετο για το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

Βελτιώσαμε επίσης τη διεπαφή και τη διεπαφή του του Διαχειριστή προσθέτων, καθιστώντας το ακόμα πιο βολικό στη χρήση. Δείτε τι νέο υπάρχει:

  • Αναζήτηση εφαρμογών
  • Κατηγορίες για εύκολη πλοήγηση
  • Διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

ΠΗΓΗ:

Introducing the ChatGPT plugin in ONLYOFFICE Docs

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://eiosifidis.blogspot.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com