ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πρόσκληση για συμμετοχή με παρουσίαση στο KDE Akademy 2023 στη Θεσσαλονίκη

Akademy είναι το ετήσιο συνέδριο της Κοινότητας του KDE. Εάν εργάζεστε σε θέματα σχετικά με το KDE, αυτή είναι η ευκαιρία σας να παρουσιάσετε τη δουλειά και τις ιδέες σας στην ευρύτερη κοινότητα του KDE.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΜ) στη Θεσσαλονίκη. Οι ομιλίες θα διεξαχθούν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου. Το υπόλοιπο της εβδομάδας (Δευτέρα – Παρασκευή) θα είναι αφιερωμένο σε συναντήσεις Birds-of-a-Feather (BoFs), συνεδρίες και εργαστήρια.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε κάτι ενδιαφέρον να παρουσιάσετε, πείτε μας σχετικά. Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλον που θα πρέπει να παρουσιάσει, ενθαρρύνετέ τον να το κάνει επίσης.

Τι ψάχνουμε

Ζητάμε προτάσεις ομιλίας για θέματα σχετικά με την κοινότητα και την τεχνολογία του KDE όπως:

* Νέα άτομα και οργανισμοί που ανακαλύπτουν το KDE,
* Εργασία για τους στόχους του KDE: KDE για όλους, βιώσιμο λογισμικό και αυτοματοποίηση και συστηματοποίηση εσωτερικών διαδικασιών,
* Δίνοντας στους ανθρώπους περισσότερη ψηφιακή ελευθερία και αυτονομία με το KDE,
* Νέες τεχνολογικές εξελίξεις,
* Οδηγοί για τον τρόπο συμμετοχής για νέους χρήστες, αλλά και για πιο προχωρημένους,
* Οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενδιαφέρει το κοινό.

Για να πάρετε μια ιδέα των συνομιλιών που έγιναν δεκτές, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα των προηγούμενων ετών: 2022, 2021, 2020, 2019, 2018 και 2017.

Υποβολή

Οι προτάσεις απαιτούν τις ακόλουθες πληροφορίες:

* Τίτλος — ο τίτλος της συνεδρίας/παρουσίασής σας
* Περιεχόμενο — μια σύντομη περίληψη της παρουσίασής σας
* Περιγραφή — πρόσθετες πληροφορίες που δεν είναι στην πρίληψη και πιθανά οφέλη του θέματος για το κοινό
* Ένα σύντομο βιογραφικό — συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε σας επιτρέπει να μιλήσετε για το θέμα σας
* Μια φωτογραφία — η φωτογραφία σας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προωθήσουμε την ομιλία σας ως μέρος του τελικού προγράμματος του συνεδρίου (όχι απαραίτητο αλλά επιθυμητό)

Εάν σας αρέσουν οι συμβουλές πριν στείλετε μια πρόταση, μπορείτε να στείλετε email στο akademy-talks@kde.org και να ρωτήσετε. Η επιτροπή προγράμματος μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις μέσω ταχυδρομείου ή μέσω κλήσης.

Παρακαλούμε υποβάλετε τις προτάσεις σας έως την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 23:59 UTC.

Το συνέδριο Akademy προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, όλες οι ομιλίες είναι στα αγγλικά.

Δεν έχουν όλοι μεγάλη εμπειρία στο να δίνουν ομιλίες, δεν θέλουμε αυτό να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να υποβάλουν τις ομιλίες. Εάν θέλετε βοήθεια και συμβουλές για την προετοιμασία της ομιλίας σας, ζητήστε το στην ενότητα Ιδιωτικές σημειώσεις της υποβολής σας.

Οι υποβολές σας μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μορφές:

* Παρουσιάσεις που είναι 40 λεπτά
* Τα πάνελ που είναι 40 λεπτά
* Οι ομιλίες Fast Track έχουν διάρκεια 10 λεπτών
* Οι ομιλίες με “Lightning talks” διαρκούν 5 λεπτά

Οι ομιλίες Fast Track και Lightning talks πραγματοποιούνται σε ένα μόνο κομμάτι και δεν περιλαμβάνουν χρόνο για ερωτήσεις. Οι ομιλίες και τα πάνελ ενθαρρύνονται να διατηρούν το περιεχόμενο σε 30 λεπτά ή λιγότερο, αφήνοντας αρκετό χρόνο για εικονικές, ζωντανές ερωτήσεις και απαντήσεις με τους συμμετέχοντες.

Τα εργαστήρια (BoFs) περιλαμβάνονται στο 2ο μέρος του συνεδρίου Akademy και μπορούν να διαρκέσουν έως και τρεις ώρες.

Το Akademy έχει πολύ περιεχόμενο, επομένως θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε όλες τις παρουσιάσεις στο πρόγραμμα και να βεβαιωθούμε ότι οι παρουσιάσεις ξεκινούν και τελειώνουν στην ώρα τους.

Εάν πιστεύετε ότι η παρουσίασή σας θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα με ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τα τυπικά χρονικά διαστήματα που δίνονται, παρακαλούμε δώστε τους λόγους για αυτό. Οι μεγαλύτερες ομιλίες μπορούν επίσης να μετατραπούν σε δύο ή τρεις, σε εργαστήριο (BoF) ή ειδική ομιλία αργότερα μέσα στην εβδομάδα, εκτός των κύριων κομματιών του συνεδρίου. Στην περίπτωση που ένα εργαστήριο είναι καλύτερο, προτείνουμε ένα teaser με lightning-talk για την προώθηση του εργαστηρίου. Δεν χρειάζεται ακόμη να υποβάλετε λεπτομερείς προτάσεις για τα μέρη του εργαστηρίου. Αυτό θα γίνει αργότερα. Αυτή η πρόσκληση συμμετοχής επικεντρώνεται στις συνομιλίες που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο.

Για τις συνομιλίες Lightning, θα συλλέξουμε όλες τις παρουσιάσεις (προτείνουμε όχι περισσότερες από τρεις διαφάνειες ανά παρουσίαση) τον μήνα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Προτιμούμε έντονα τις προηχογραφημένες συνομιλίες Lightning.

Το Akademy είναι αισιόδοξο, αλλά δεν είναι επιπόλαιο. Βοηθήστε μας να δούμε ότι ενδιαφέρεστε για το θέμα σας, την παρουσίασή σας και το κοινό σας. Τα τυπογραφικά λάθη, η ακατάλληλη ή εντελώς πεζή μορφοποίηση και παρόμοιες παραλείψεις εμφάνισης αφήνουν κακή εντύπωση και ενδέχεται να μετρήσουν ενάντια στην πρότασή σας. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Εάν χρειάζονται περισσότερες από δύο παραγράφους για να ξεπεράσετε την ουσία του θέματός σας, είναι πάρα πολύ και θα πρέπει να την μικρύνετε. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να κάνετε καλή εντύπωση, τόσο στην Επιτροπή Προγράμματος όσο και στο κοινό σας, τόσο το καλύτερο.

Αναζητούμε πρωτοτυπία. Το Akademy έχει σκοπό να ωθήσει το KDE μπροστά. Το να μιλούν οι ίδιοι άνθρωποι για τα ίδια πράγματα δεν επιτυγχάνει αυτόν τον στόχο. Έτσι, ευνοούμε το πρωτότυπο περιεχόμενο. Εάν έχετε παρουσιάσει για ένα θέμα αλλού, προσθέστε μια νέα έρευνα ή πρόσφατη εξέλιξη, κάτι μοναδικό. Φυσικά, αν η ομιλία σας είναι απλά φοβερή ως έχει, μην αλλάξετε τίποτα.

Όλοι όσοι υποβάλλουν πρόταση θα ειδοποιηθούν έως τα τέλη Απριλίου 2023, σχετικά με το εάν η πρότασή τους έγινε αποδεκτή ή όχι για το Πρόγραμμα Akademy 2023.

Η Ομάδα του συνεδρίου Akademy θα σας βοηθήσει στην προετοιμασία της ομιλίας σας και θα προγραμματίσει μια δοκιμαστική εκτέλεση για να διασφαλίσει ότι η ρύθμιση ήχου AV σας λειτουργεί. Θα είναι επίσης διαθέσιμη βοήθεια για την παροχή οποιασδήποτε κατάλληλης κάμερας web/μικροφώνου κ.λπ. για να διασφαλιστεί μια καλή εμπειρία για τους συμμετέχοντες.

Όλες οι ομιλίες θα ηχογραφηθούν και θα δημοσιευτούν στο Διαδίκτυο δωρεάν, μαζί με ένα αντίγραφο των διαφανειών, ζωντανή επίδειξη ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τις παρουσιάσεις. Αυτό ωφελεί τη μεγαλύτερη Κοινότητα KDE και όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στο συνέδριο. Θα διατηρήσετε την πλήρη ιδιοκτησία των διαφανειών και άλλων υλικών σας, σας ζητάμε να διαθέσετε ρητά τα υλικά σας βάσει της άδειας CC-BY.

Η Επιτροπή Προγράμματος Akademy 2023

Η φετινή επιτροπή είναι οι Albert Astals Cid, Carl Schwan, Georgios Fakidis, Jos van den Oever και ο Neofytos Kolokotronis.

Περισσότερες πληροφορίες στο akademy-talks@kde.org

Πηγή: https://akademy.kde.org/2023/cfp/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com