ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για χορηγούς για τη διοργάνωση meetup από την Ελληνική Κοινότητα WordPress

Πέρασαν 2 χρόνια με αντικειμενικές δυσκολίες, κατά τη διάρκεια των οποίων εξαιτίας της πανδημίας η Ελληνική Κοινότητα του WordPress διέκοψε τις δραστηριότητές της που απαιτούσαν φυσική παρουσία. Ήταν μια περίοδος δύσκολη για όλους, όπου τα τακτικά meetup τα αντικατέστησαν εν μέρει οι online συναντήσεις. Το ενδιαφέρον διατηρήθηκε έντονο και η κοινότητα ενεργή.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή και το τελευταίο, πολύ επιτυχημένο WordCamp Athens, που έγινε στις 9-10 Απριλίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, απέδειξε ότι όλοι διψούσαμε να βρεθούμε ξανά μαζί από κοντά. Το ίδιο συνέβη και με το εξαιρετικό WordCamp Europe, που έγινε στο Πόρτο της Πορτογαλίας στις 2-4 Ιουνίου 2022. Η νέα σαιζόν που ξεκινά αυτές τις μέρες ελπίζουμε να συνεχιστεί στο ίδιο πνεύμα.

Ανάγκη για χορηγίες

Κάποιες από τις δράσεις μας, κυρίως τα meetup, έχουν συχνά την ανάγκη από οικονομική υποστήριξη, έτσι ώστε να καλυφθούν πρώτα απ’ όλα τα έξοδα του χώρου που μας φιλοξενεί και, γιατί όχι, να προσφερθεί ένα κέρασμα στους συμμετέχοντες. Το networking που γίνεται πριν, ενδιάμεσα και στο τέλος ενός meetup είναι πάντα λίγο πιο απολαυστικό κρατώντας ένα ποτήρι και ένα πιάτο στο χέρι!

Καλούμε τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν οικονομικά στην Ελληνική Κοινότητα του WordPress να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για χορηγίες στο info@wpgreece.org.

Το απαιτούμενο ποσό για τα έξοδα μιας τυπικής δράσης μας, πχ ένα meetup κυμαίνονται από 300€-600€ (ενδεικτικά) και θα ήταν πρακτικό να έχουμε έναν χορηγό για κάθε μία από αυτές. Η συναλλαγή μπορεί να γίνεται είτε απευθείας με τον πάροχο της εκάστοτε υπηρεσίες, πχ τον ιδιοκτήτη του χώρου, είτε με την επίσημη νομική οντότητα που αναλαμβάνει τη λογιστική διαχείριση των μεγάλων event της παγκόσμιας κοινότητας του WordPress, το WordPress Community Support PBC.

Αν ενδιαφέρεστε να χορηγήσετε τη δράση της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress σε κάποια συγκεκριμένη πόλη, μπορείτε ευχαρίστως να το αναφέρετε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα αλλά και άλλες. Όσοι συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο σε μια τέτοια δράση, άρα και οι χορηγοί, υποχρεωτικά στον Κώδικα Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας. Μια απόδοση αυτού στα Ελληνικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Παροχές χορηγών

Σε αντάλλαγμα και αναγνώριση, εκτός από τη χαρά της συνεισφοράς στην κοινότητα του WordPress, ο εκάστοτε χορηγός θα αναφέρεται στις ανακοινώσεις της δράσης που χρηματοδοτεί με τίτλο, εικόνα/logo και σύνδεσμο και ανάλογα με τις δυνατότητες της πλατφόρμας στην οποία αναρτάται η ανακοίνωση: website wpgreece.org, Facebook, Twitter, meetup.com. Στην περίπτωση δράσεων με παρουσιάσεις θα έχει τη δυνατότητα να κάνει και μια σύντομη αναφορά 5 λεπτών στο κοινό και να αφήσει κάποια μικρά εταιρικά δώρα στην είσοδο του χώρου.

Επισημαίνουμε ότι τα έξοδα αφορούν αποκλειστικά τις ανάγκες διεξαγωγής μιας δράσης και ότι τα μέλη της κοινότητας συμμετέχουν σε αυτήν απολύτως εθελοντικά, ενώ δε διαχειρίζονται χρήματα άμεσα, παρά μόνο έμμεσα, διευκολύνοντας τις επικοινωνίες των τελικών συναλλασσομένων.

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας: info@wpgreece.org!

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com