ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Open Source Initiative ανακοινώνει μια νέα έρευνα σχετικά με τη χρήση του ανοιχτού κώδικα και ένα νέο επίπεδο δωρεάν συνδρομής.

Το Open Source Initiative, ο οργανισμός που διαχειρίζεται τον ορισμό ανοιχτού κώδικα , ξεκίνησε μια νέα έρευνα σχετικά με τη χρήση του ανοιχτού κώδικα, σε συνεργασία με την OpenLogic. Η έρευνα προσπαθεί να καταγράψει τις τάσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί και οι χρήστες κατά την υιοθέτηση λογισμικού ανοιχτού κώδικα σήμερα.

«Στο State of Open Source Survey του 2022, η OpenLogic και το OSI θα συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα, το επίπεδο ωριμότητας και στρατηγικής ανοιχτού κώδικα εντός των οργανισμών και τις μεγαλύτερες τάσεις που διαμορφώνουν το οικοσύστημα ανοιχτού κώδικα», είπε ο Javier Perez από την OpenLogic OSS

Η έρευνα διαρκεί περίπου 7-10 λεπτά και απευθύνεται σε χρήστες από κάθε επίπεδο. Μερικές από τις ερωτήσεις στοχεύουν στη μέτρηση των επιφυλάξεων των συμμετεχόντων σχετικά με τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα, οι οποίες αναμένεται να αποφέρουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα για τις προκλήσεις υποστήριξης και τους λόγους για την υιοθέτηση συγκεκριμένων τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα.

Ως μικρό κίνητρο, οι συμμετέχοντες μπορούν να εισαγάγουν μια διεύθυνση email στο τέλος για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια δωροκάρτα 200$ από την Amazon. Η έρευνα ολοκληρώνεται στις 7 Ιανουαρίου 2022 και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην αναφορά 2022 State of Open Source στα τέλη Ιανουαρίου. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν το OSI να συνεχίσει να είναι υπέρμαχος ενός υγιούς οικοσυστήματος ανοιχτού κώδικα.

Ο οργανισμός κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα ένα νέο, δωρεάν επίπεδο μελών με περιορισμένες δυνατότητες.

«Δεν μπορούν όλοι να παρέχουν οικονομική υποστήριξη, αλλά θέλουμε και τη δική σας συμμετοχή!» δήλωσε κατά την παρουσίαση , ο νέος εκτελεστικός διευθυντής του OSI, Stefano Maffulli, “Τα δικαιώματα ψήφου δεν περιλαμβάνονται σε αυτό το επίπεδο, αλλά μπορείτε να λάβετε ένα ψηφιακό σήμα μέλους για να δείξετε την υποστήριξή σας στο OSI.”

Οι νέες εγγραφές θα λάβουν ένα email με εκπτώσεις σε μαθήματα τεχνολογίας ανοιχτού κώδικα και κατασκευαστές υλικού ανοιχτού κώδικα, καθώς και έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα μέλους με ένα script που δημιουργεί ένα μοναδικό προσωπικό ψηφιακό σήμα.

Η πλήρης συνδρομή κοστίζει 40 $ ετησίως και περιλαμβάνει δικαιώματα ψήφου στο OSI. Η έναρξη ενός επιπέδου δωρεάν ιδιότητας μέλους πέρα ​​από αυτό είναι μια στρατηγική κίνηση για την Πρωτοβουλία Ανοικτού Κώδικα που επιτρέπει στον οργανισμό να σταθεροποιήσει τους υποστηρικτές του και να κάνει περιοδικά έκκληση για οικονομική υποστήριξη σε μια ευρύτερη βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο https://opensource.org/blog/state-of-open-source-survey-2022

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com