ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κυκλοφόρησε το newsletter Νοεμβρίου του ellak.gr

Το ενημερωτικό δελτίο Νοεμβρίου του ellak.gr είναι διαθέσιμο στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2111/

Εάν θέλεις να λαμβάνεις κάθε μήνα το ενημερωτικό δελτίο για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες καταχώρησε εδώ (https://newsletters.ellak.gr/?p=subscribe&id=) το email σου. Το ενημερωτικό δελτίο στέλνεται κάθε μήνα σε πάνω από 60.000 παραλήπτες.

Διαβάστε στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2111/ πάνω από 50 άρθρα για:
– το ελεύθερο λογισμικό
– τα ψηφιακά δικαιώματα
– τις πρωτοβουλίες για τον ανοιχτό κώδικα στην ΕΕ
– την προστασία της ιδιωτικότητας
– τα ανοιχτά δεδομένα και την ανοιχτή διακυβέρνηση
– τα πνευματικά δικαιώματα
– τις ανοιχτές τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Αν θες να συμμετέχεις στην ομάδα αρθρογραφίας της κοινότητας, και ενδιαφέρεσαι να παρουσιάσεις δημόσια δράσεις για τα κοινά και την ανοιχτότητα, να συμβάλλεις στην ανάπτυξη του εθελοντισμού, να δώσεις νέες ερμηνείες από την δημοσίευση νέων προσεγγίσεων και ιδεών ή όποιας εφαρμογής / πρωτοβουλίας ή/και καλής πρακτικής ανοιχτού λογισμικού θεωρείς ότι είναι χρήσιμη, δήλωσε συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται διαθέσιμη εδώ.

Διαβάστε στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2111/

Δείτε μερικά από τα άρθρα του Νοεμβρίου:

Αποτελέσματα αξιολόγησης έργων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://openedtech.ellak.gr/ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2020-2021. Περισσότερα »

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Συνέδριου MoodleMoot 2021

Με περισσότερους από 1200 συμμετέχοντες, 30 παρουσιάσεις και δύο εργαστήρια και με ομιλητές την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, και τις ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το φετινό 5ο συνέδριο «MoodleMoot 2021», το οποίο λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2021 εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 14ο πανελλήνιο Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα – FOSSCOMM 2021

Το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα – FOSSCOMM 2021 για 14η χρονιά, υπό την αιγίδα του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ. Περισσότερα »

Εργαστήριο ιδεών: data.ktimatologio.gr – Ιδέες για καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές – Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, 13:00

Η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της OGP (Σύμπραξη για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση) στην Κορέα πλησιάζει! Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση της πύλης ανοιχτών δεδομένων του Κτηματολογίου, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών και το Ελληνικό Κτηματολόγιο σας καλούμε την Τρίτη 14/12 στις 13:00 σε ένα ωριαίο διαδικτυακό διαδραστικό εργαστήριο ιδεών για την περαιτέρω χρήση τους. Περισσότερα »

Η γαλλική κυβέρνηση θα επιταχύνει την ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα

Ο οδικός χάρτης της γαλλικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ανοιχτού κώδικα που θα το καταστήσει φορέα ψηφιακής κυριαρχίας και εγγύηση «δημοκρατικής εμπιστοσύνης» παρουσιάστηκε από την υπουργό Δημόσιου Μετασχηματισμού και Δημόσιας Υπηρεσίας Amélie de Montchalin την Τετάρτη (10 Νοεμβρίου). Περισσότερα »

Upcycling Android από το FSFE: Κράτα το κινητό σου πιο πολύ καιρό βάζοντας Ελεύθερο Λογισμικό

Το FSFE ξεκινά την πρωτοβουλία «Upcycling Android» : Κάθε φορά που συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό μας αντί να αγοράζουμε καινούργιο υποστηρίζουμε μια πιο βιώσιμη χρήση των πόρων. Η εκστρατεία Upcycling Android του FSFE βοηθά να αντιστρέψουμε την παλαίωση του λογισμικού με Ελεύθερο Λογισμικό. Περισσότερα »

Πρακτική εθελοντική άσκηση στην ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) προσφέρει την ευκαιρία σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές να θέσουν σε πρακτική εφαρμογή τις γνώσεις που αποκομίζουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αποκτώντας εργασιακή εμπειρία μέσα από εξάμηνη πρακτική εθελοντική άσκηση, με μερική απασχόληση σε ημέρες και ώρες της επιλογής τους. Περισσότερα »

200.000 λήμματα στην Ελληνική Βικιπαίδεια

Η Βικιπαίδεια, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια στην ελληνική γλώσσα, σήμερα, 27 Νοεμβρίου 2021, έφτασε το εντυπωσιακό μέγεθος των 200.000 λημμάτων εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου. Έχοντας αρχίσει από το 2002, μετά από 19 χρόνια συνεχούς πορείας η Ελληνική Βικιπαίδεια έχει γίνει ένα μεγάλο εγχείρημα και η μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια στην ελληνική γλώσσα. Περισσότερα »

Η Αναγνώριση Προσώπου είναι τόσο επικίνδυνη και επεμβατική που ακόμα και το Facebook την απορρίπτει

Το Facebook ανακοίνωσε ότι, προς το παρόν, τερματίζει το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου , το οποίο δημιουργούσε εκτυπώσεις προσώπων των χρηστών και τις αναγνώριζε αυτόματα στις φωτογραφίες που ανέβασαν. Η απόφαση να τερματιστεί το πρόγραμμα έρχεται σε μια στιγμή που η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δέχεται επικρίσεις και νομοθετικές απαγορεύσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα »

Η διεθνής δεξαμενή πρόσβασης σε πατέντες φαρμακευτικών τεχνολογιών δεν είναι πλέον άδεια

H δεξαμενή πρόσβασης σε πατέντες φαρμακευτικών τεχνολογιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας C-TAP, που δημιούργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Μάιο του 2020, για να διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνολογίας, πνευματικής ιδιοκτησίας και τεχνογνωσίας που σχετίζονται με προϊόντα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, σταματά να είναι πλέον άδεια. Περισσότερα »

Η OSPO Alliance ανακοίνωσε την δημοσίευση του Open Source Good Governance Handbook

Η OSPO Alliance ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τη δημοσίευση της πρώτης έκδοσης του Open Source Good Governance Handbook. Το εγχειρίδιο που αναπτύχθηκε από κοινού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας OW2 Open Source Good Governance, εισάγει μια μεθοδολογία για την εφαρμογή επαγγελματικής διαχείρισης λογισμικού ανοιχτού κώδικα σε έναν οργανισμό. Περισσότερα »

Η νέα Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Προς έναν Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων στον Πολιτισμό”

Στις 10.11.2021 η Ε.Ε. δημοσίευσε μία νέα Σύσταση προς τα Κράτη Μέλη καλώντας τα να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πολιτιστικού τομέα, λαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες για το σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής σε εθνικό επίπεδο η οποία θα συμβάλει στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων στον Πολιτισμό. Περισσότερα »

Εάν θέλετε να αγκαλιάσετε αυτήν την καινοτομία, πρέπει να αγκαλιάσετε τον ανοιχτό κώδικα.

Αν αναφέρετε τον ανοιχτό κώδικα στους περισσότερους ανθρώπους , αυτοί πιθανότατα να σκεφτούν εικόνες geeks με Linux t-shirts που εργάζονται σε λειτουργικά συστήματα που είναι ακατανόητα για τον μέσο άνθρωπο. Αλλά στην πραγματικότητα, ο ανοιχτός κώδικας είναι ζωτικής σημασίας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος. Περισσότερα »

Open Source Cloud Guide από την IBM

Η IBM κυκλοφόρησε πρόσφατα έναν νέο οδηγό για Open Source Cloud που σχεδιάστηκε για να παρουσιάσει αναλυτικά: πώς διαφορετικά περιβάλλοντα cloud χρησιμοποιούν τον ανοιχτό κώδικα, μια ποικιλία έργων ανοιχτού κώδικα για υβριδικά περιβάλλοντα cloud, και σημαντικά use cases για υβριδικά περιβάλλοντα cloud. Περισσότερα »

Όλα τα άρθρα του Νοεμβρίου είναι διαθέσιμα στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2111/

Όλα τα ενημερωτικά δελτία είναι διαθέσιμα εδώ

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com