ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Source Cloud Guide από την IBM

Η IBM κυκλοφόρησε πρόσφατα έναν νέο οδηγό για Open Source Cloud που σχεδιάστηκε για να παρουσιάσει αναλυτικά:

  • πώς διαφορετικά περιβάλλοντα cloud χρησιμοποιούν τον ανοιχτό κώδικα
  • μια ποικιλία έργων ανοιχτού κώδικα για υβριδικά περιβάλλοντα cloud
  • και σημαντικά use cases για υβριδικά περιβάλλοντα cloud. 

Οι προγραμματιστές ενθαρρύνονται όχι μόνο να χρησιμοποιήσουν τον οδηγό αλλά να  συνεισφέρουν και τις δικές τους ιδέες . Ο οδηγός δημιουργήθηκε ειδικά για όσους θέλουν να αναπτύξουν εφαρμογές cloud. 

Ο Todd Moore, αντιπρόεδρος της Open Tech στην IBM, είπε στο ZDNet ότι ο οδηγός προέκυψε από συζητήσεις που είχε η εταιρεία με προγραμματιστές που κατασκεύαζαν υβριδικές εφαρμογές cloud.

“Ο Οδηγός Ανοικτού Κώδικα Cloud παρουσιάζει μια αγνωστική άποψη των εργαλείων cloud ανοιχτού κώδικα που γνωρίζουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές, που θέλουν να δημιουργήσουν εφαρμογές που προσφέρουν επιλογές και διαλειτουργικότητα. Ξεκινάμε ως ένα συνεχές έργο και ζητάμε από τους προγραμματιστές να συνεισφέρουν σε αυτό με την πάροδο του χρόνου Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ζωντανό πόρο για αυτές τις πληροφορίες που αυξάνεται καθώς αναπτύσσεται η τεχνολογία.”

Ο Μουρ πρόσθεσε ότι με την δημοσίευση του οδηγού με άδεια ανοιχτής χρήσης , η IBM ελπίζει ότι οι προγραμματιστές θα χρησιμοποιούν και θα συνεισφέρουν στις περιπτώσεις εκμάθησης και χρήσης, ώστε να υπάρχει μια κεντρική τοποθεσία για αυτό το υλικό. 

“Θέλουμε να μάθουμε ποια έργα ανοιχτού κώδικα πιστεύουν οι προγραμματιστές ότι είναι χρήσιμα και πρέπει να συμπεριληφθούν.. Ελπίζουμε ότι αυτός ο τύπος ανταλλαγής πληροφοριών… μπορεί να ενισχύσει το οικοσύστημα στο σύνολό του, ” εξήγησε ο Μουρ. 

Μέρος αυτού που οδήγησε στην προσπάθεια γύρω από τον οδηγό ήταν μια έρευνα της O’Reilly που ανατέθηκε από την IBM πέρυσι, η οποία διαπίστωσε ότι οι προγραμματιστές επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους γύρω από τα εργαλεία ανοιχτού κώδικα που βρίσκονται κάτω από κάθε μεγάλη πλατφόρμα cloud — αντί να επικεντρώνονται αποκλειστικά σε δημιουργία δεξιοτήτων για ένα ιδιόκτητο σύννεφο. 

“Στην πραγματικότητα, το 65% των ερωτηθέντων στην ίδια έρευνα συμφώνησε ότι οι συνεισφορές σε έργα ανοιχτού κώδικα εντυπωσιάζουν τους πιθανούς εργοδότες και έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Η εργασία στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα και η ανταλλαγή πληροφοριών σε ομάδες και οργανισμούς μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε την καλύτερη δουλειά μας ,” είπε. 

Ο οδηγός επικεντρώνεται σε τέσσερις τεχνικούς τομείς: APIs, τεχνητή νοημοσύνη , μεγάλα δεδομένα και κοντέινερ. 

Μπορείτε να δείτε και να συνεισφέρετε στον οδηγό εδώ

Πηγή άρθρου: https://www.zdnet.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com