ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Ο Vivaldi αντικαθιστά τον Firefox στο Manjaro Linux Cinnamon

by: Cerebrux

Ο Vivaldi Browser έγινε ο προεπιλεγμένος browser στην διανομή Manjaro Linux και συγκεκριμένα στην Cinnamon edition.

Το Vivaldi είναι ένα από τα πολλά διαθέσιμα browser που βασίζονται στην μηχανή Blink του Chromium Project. Με την έλευση της έκδοσης 4.0 του Vivaldi, πολλοί χρήστες της διανομής έχουν δοκιμάσει ή και μεταβεί πλήρως.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο ιδρυτής του Manjaro ανέφερε για την επιλογή του Vivaldi και αντικατάσταση του Firefox:

Για να δώσω στον Vivaldi περισσότερη προσοχή που του αξίζει, αποφάσισα να το συμπεριλάβω ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στη δημοφιλή έκδοση Cinnamon Community Edition. Με την αξιοσημείωτη ταχύτητα περιήγησης του, την εξαιρετική προσαρμοστικότητα και ειδικά τον τρόπο με τον οποίο διαφυλάσσει την ιδιωτικότητα του χρήστη, το Vivaldi για μένα ταιριάζει απόλυτα με το Manjaro Linux.

Το Vivaldi είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες Linux

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Vivaldi δεν είναι 100% ανοιχτού κώδικα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πηγαίου κώδικα του είναι διαθέσιμο από την επίσημη σελίδα του.

Ωστόσο, είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης πλούσιο σε χαρακτηριστικά, που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε πολλά πράγματα. Έχετε επίσης μια μοναδική λειτουργία διαχείρισης καρτελών, ενσωμάτωση web εφαρμογών, email, ημερολόγιο, ροές RSS και πολλά άλλα.

Όσοι το χρησιμοποιούν ως δευτερεύων η και κύριο browser Linux αναφέρουν ότι έχει εξαιρετική διαχείριση μνήμης και είναι αρκετά γρήγορος. Επιπλέον, ο Vivaldi φαίνεται να φροντίζει σχετικά με το απόρρητο των χρηστών του, ενώ προσφέρει ενσωματωμένους blocker διαφημίσεων και δυνατότητες συγχρονισμού μεταξύ συσκευών. Φυσικά μην περιμένετε να ξεπεράσει σε δυνατότητες ιδιωτικότητας, διαχείρισης μνήμης και μπαταρίας τον δημοφιλή Brave Browser

Όσοι χρησιμοποιείτε Manjaro Linux θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε και να εγκαταστήσετε το Vivaldi μέσω των επίσημων αποθετηρίων του.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com