ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Έρευνα του @OpenForumEurope για το Ανοιχτό Λογισμικό και Hardware στην Ευρώπη

 Το OpenForum Europe προσκαλεί όλους όσους εμπλέκονται με το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό να συμμετέχουν σε μια έρευνα που θα επηρεάσει το μέλλον της χάραξης πολιτικής για τον ανοιχτό κώδικα .

Η έρευνα είναι μέρος της μελέτης σχετικά με τον αντίκτυπο του λογισμικού ανοικτού κώδικα και του υλικού που διεξήχθη μαζί με το Fraunhofer ISI για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έργο στοχεύει στην παροχή ισχυρών στοιχείων για τη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών ανοιχτού κώδικα και τώρα η ομάδα του έργου διεξάγει αυτήν την έρευνα για να καλύψει τυχόν πιθανά κενά.

Τα αποτελέσματα της  έρευνας  θα συμπληρώσουν τα ευρήματα από τη βιβλιογραφία, την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων και αρκετών μελετών περιπτώσεων. Συνολικά, αυτό το σύνολο των ευρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για συστάσεις πολιτικής που μπορούν να αυξήσουν και να επιταχύνουν τα οφέλη του OSS και του OSH για μια ανταγωνιστική βιομηχανία λογισμικού και υλικού της ΕΕ και έναν βιώσιμο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας της ΕΕ.

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε ένα ηλεκτρονικό εργαστήριο στις 5 Νοεμβρίου όπου θα μοιραστούν οι πρώτες πληροφορίες από την έρευνα. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το OpenForum Europe στο info@openforumeurope.org ή με τον επικεφαλής  του έργου, καθηγητή Dr. Knut Blind στη διεύθυνση knut.blind@isi.fraunhofer.de.

Δείτε και συμπληρώστε την έρευνα εδώ

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com