ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Η Microsoft διοργανώνει το πρώτο της συνέδριο για Linux

by: Cerebrux

Τον Μάρτιο του 2020, η Microsoft διοργανώνει το πρώτο της συνέδριο για Linux και συγκεκριμένα, για το WSL που τρέχει μέσα στο Windows με χορηγό την Canonical.

Το WSL (Windows Subsystem for Linux) είναι η νέα δυνατότητα του Windows 10, για την οποία είχαμε αναφερθεί στο σχετικό άρθρο. Παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες και τους προγραμματιστές να τρέχουν Linux υπηρεσίες μέσα στο Windows.

Στις 10-11 Μαρτίου του 2020, θα διοργανώσει το πρώτο της Linux συνέδριο σχετικά με αυτή την δυνατότητα του Windows ονόματι WSLConf. Το WSLConf είναι ένα συνέδριο που αφορά την κοινότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Windows Subsystem για Linux. Θα διαρκέσει δύο μέρες και θα περιλαμβάνει συζητήσεις, hands-on εργαστήρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης για προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το WSL

Με την νέα ενσωμάτωση δυνατοτήτων χρήσης του WSL στην ανοιχτού κώδικα εφαρμογή VSCode της Microsoft, η οποία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλείς μεταξύ των προγραμματιστών, ένα συνέδριο αφιερωμένο στο WSL όπου θα συζητηθούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές δυνατότητες του ενσωματωμένου πλέον στο Windows, Linux πυρήνα είναι το επόμενο λογικό βήμα για την εταιρεία.

Όσο για τους συμμετέχοντες, θα είναι ο Hayden Barnes της Canonical, ο οποίος εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού στο project Ubuntu for WSL, ο Ben Hillis, μηχανικός λογισμικού του WSLinux στη Microsoft, Kayla Cinnamon, της ανοιχτού κώδικα εφαρμογής Windows Terminal και Jinming Wu, προγραμματιστής του πακέτου wslutilites αλλά και ο Steev Klimaszewski, από το Kali Linux.

Η σελίδα του συνεδρίου:

Το συνέδριο αναμένεται παρουσιαστεί και σε live streaming για τους απομακρυσμένους συμμετέχοντες.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com