ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Μέλλον της κοινότητας openSUSE! Foundation; Κάτι άλλο;

Είναι από καιρό σαφές ότι η διανομή openSUSE υποφέρει από έλλειψη ενεργού συμμετοχής. Χωρίς την ισχυρή υποστήριξη της SUSE, που βλέπει την openSUSE ως το δοκιμαστικό έδαφος για την εταιρική διανομή SUSE Linux Enterprise, η δωρεάν openSUSE ενδέχεται να μην υπάρχει πια. Ως επί το πλείστον, η openSUSE αποτελείται από τον πυρήνα και τα πακέτα του SUSE Linux Enterprise.

Αλλά αυτή η εξάρτηση από την SUSE υπερβαίνει τα όρια, για ορισμένα μέλη της κοινότητας. Στο φετινό συνέδριο openSUSE, το openSUSE board, συζήτησε πώς να δημιουργήσει μια δομή ανεξάρτητη από την SUSE. Αυτό προηγήθηκε σε συνεδριάσεις του board (δείτε τις συζητήσεις εδώ, κυρίως 2,16,30 Μαρτίου). Επίσης αναπτύσσεται αναλυτικά σε άρθρο στο LWN.

Δείτε την συζήτηση στο συνέδριο:

Σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει απολύτως ανεξάρτητη από την SUSE, επειδή αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό. Αντίθετα, ανεξάρτητα από τα οικονομικά οφέλη της SUSE, ένα κομμάτι του board πρέπει να είναι σε θέση να δέχεται δωρεές και να χρησιμοποιούνται τα έσοδα κατάλληλα.

Τα μέλη της κοινότητας φοβούνται ότι η SUSE μπορεί να παραιτηθεί από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της στο openSUSE, για παράδειγμα, αν η εταιρεία πωληθεί. Η προηγούμενη σχέση με την SUSE θεωρείται θετική και δεν πρέπει να τερματίζεται από την κοινότητα (δείτε την σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει στις λίστες της κοινότητας). Επίσης έχει ξεκινήσει και συζήτηση στο Github σχετικά με το branding. Ο οργανισμός που θα ιδρυθεί, ενδεχομένως ως ίδρυμα βάσει του γερμανικού νόμου, θα πρέπει ωστόσο να εξασφαλίσει μια χαμηλότερη εξάρτηση από την SUSE και, κατά συνέπεια, να είναι πιο ανθεκτική στο μέλλον.

Η μορφή που θα υιοθετήσει τελικά ο οργανισμός εξακολουθεί να είναι ανοιχτή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές για την ίδρυσή του και οι φωνές τους ακούγονται ελάχιστα. Ωστόσο, ο Richard Brown, πρόεδρος του board της openSUSE, λέει ότι δεν βιάζεται και μπορούν να πάρουν το χρόνο τους για να βρουν τη βέλτιστη λύση.

Ο χρόνος θα δείξει!!!

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ https://eiosifidis.blogspot.com

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com