ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Έρχεται ο Firefox 58 με καλύτερες επιδόσεις μέσω της τεχνολογίας WebAssembly.

Τον Νοέμβριο του 2017, το Mozilla ανακοίνωσε την έκδοση  Firefox 57  με την ονομασία Firefox Quantum.  Ο Firefox Quantum παρουσίασε  σημαντικές βελτιώσεις σε ταχύτητα και λιγότερη κατανάλωσης μνήμης (RAM).  Με την επερχόμενη έκδοση 58 ο Mozilla υπόσχεται  να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις  μέσω της τεχνολογίας WebAssembly.

Μέσω του WebAssembly ο Firefox  μπορεί να μεταγλωττίσει τον κώδικα ενώ εξακολουθεί να αυτός να φορτώνεται. Σύμφωνα με τις δοκιμές του Mozilla, το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να μεταγλωττίσει 30-60 MB κώδικα WebAssembly / δευτερόλεπτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ταχύτητα είναι ταχύτερη από την ταχύτητα παράδοσης των πακέτων. Εξασφαλίζει ότι ο κώδικας εκτελείται από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού αμέσως μόλις ληφθεί.

Παλαιότερα, ο κύριος περιορισμός στο διαδίκτυο ήταν η ταχύτητα σύνδεσης μας στο δίκτυο. Σήμερα, είναι ο φόρτος των διεργασιών στην CPU . Στον Firefox 58, το φορτίο αφαιρείται από το κύριο thread και ο χρόνος της CPU χρησιμοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

“Με το WebAssembly, δεν υπάρχει τίποτα να ξεκινήσει.” Η αποκωδικοποίηση μέσω WebAssembly είναι πολύ απλούστερη και ταχύτερη από το  JavaScript parsing και αυτή η αποκωδικοποίηση και η σύνταξη μπορούν να χωριστούν σε πολλαπλά threads “, αναφέρει  ο Lin Clark στο https://hacks.mozilla.org/

Σύντομα ο Firefox 58 θα είναι και επίσημα διαθέσιμος ώστε  να δούμε και στην πράξη τις νέες  βελτιώσεις του.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com