ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διαθέσιμη η νέα έκδοση Firefox Quantum με σημαντικές βελτιώσεις στην ταxύτητα

13 χρόνια μετά την πρώτη επίσημη έκδοση του, o Firefox άλλαξε τη βασική του web engine με το Project Quantum, παρουσιάζοντας σημαντικές βελτιώσεις  σε ταχύτητα και λιγότερη κατανάλωσης  μνήμης (RAM).

Το ίδρυμα Mozilla μάλιστα αναφέρει ότι έχει διπλασιαστεί η ταχύτητα του Firefox σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης, ο Firefox Quantum (Firefox 57) καταναλώνει περίπου 30% λιγότερη μνήμη RAM σε σύγκριση με τον Google Chrome.  Μια άλλη σημαντική προσθήκη  σε αυτή την έκδοση είναι μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Tracking Protection, η οποία αποκλείει αιτήματα για την ηλεκτρονική παρακολούθηση χρηστών, και η οποία λειτουργεί από προεπιλογή στο παράθυρο Private Browsing και μειώνει το χρόνο φόρτωσης κατά περίπου 44%.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=YIywpvHewc0

 

Το κύμα αλλαγής δεν περιορίζεται όμως σε εσωτερικές βελτιώσεις. ο Firefox 57 διαθέτει τώρα το UI του Photon. Είναι απλό και κομψό και δίνει στους χρήστες του Firefox μια νέα αίσθηση με τα ανανεωμένα εικονίδια. Ο Firefox 57 περιλαμβάνει επίσης ένα ενσωματωμένο εργαλείο για λήψη στιγμιότυπων οθόνης.

Η πρώτη έκδοση Quantum Firefox, Firefox 57, είναι  λοιπόν  διαθέσιμη για  Windows, Linux και MacOS , και αξίζει να τον δοκιμάσετε.

Διαβάστε αναλυτικά για τις νέες λειτουργίες στο https://www.mozilla.org/en-US/firefox/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com