ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Σταματάει η KDE έκδοση του Linux Mint

Η ομάδα ανάπτυξης του Linux Mint μιας εξαιρετικής διανομής που βασίζεται στο Ubuntu, αποφάσισε ότι ήρθε καιρός να σταματήσουν την ανάπτυξη της KDE έκδοσης του. Όσοι δεν γνωρίζετε το Linux Mint, η συγκεκριμένη διανομή βασίζεται στην LTS έκδοση του Ubuntu και έρχεται σε διάφορες εκδόσεις οι οποίες διαφοροποιούνται με βάση το γραφικό περιβάλλον:

Φαίνεται λοιπόν ότι οι περικοπές είναι σημείο των καιρών και έτσι το Linux Mint σταματάει την έκδοση με το KDE περιβάλλον. Ίσως για τους φίλους του Linux Mint να ήταν αναμενόμενο μιας και μέχρι στιγμής αρκετοί ήταν αυτοί που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τον λόγο ύπαρξης μιας τέτοιας έκδοσης. Αρκετοί εξέφρασαν την άποψη ότι είναι προτιμότερο να εστιάσει η ομάδα ανάπτυξης τις δυνάμεις της στο Cinamon. Τα καλά νέα για τους χρήστες του Linux Mint KDE είναι ότι θα υπάρξει μια τελευταία έκδοση του στην 18.3.

Θα συμφωνήσω με την απόφαση του Clem, μιας και το Kubuntu πόσο μάλλον και το KDE Neon (η επίσημη έκδοση της ομάδας ανάπτυξης KDE) κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά στο να προβάλλουν τις δυνατότητες του KDE. Επίσης η δουλειά που έχει γίνει στο Cinamon το καθιστά μονόδρομο για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Linux Mint και να δουν την δουλειά της ομάδας ανάπτυξης.

Τέλος, θα προτιμούσα να εστιάσουν στο LMDE, μια ειδική έκδοση του Linux Mint που βασίζεται στο Debian και όχι στο Ubuntu αλλά αυτό φυσικά απαιτεί να πέσεις με τα μούτρα στην δουλειά και να αφήσεις την ασφάλεια και την ετοιμοπαράδοτη δουλειά που προσφέρει η Canonical με το Ubuntu LTS ως βάση ανάπτυξης του Linux Mint.

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση: linuxmint.com

 

Πηγή άρθρου:https://planet.ellak.gr/   https://cerebrux.net

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com