ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Δωρεά της Java EE από την Oracle στο ίδρυμα Eclipse

Μετά από συζητήσεις με την IBM και την Red Hat η Oracle επέλεξε το Eclipse Foundation ως το κατάλληλο ίδρυμα για να κάνει δωρεά την πλατφόρμα Java Enterprise Edition (Java EE).

Από την εξαγορά της SUN, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά χρόνια, η Oracle πρόσθεσε στο portfolio της το Open Office, Solaris, Java και άλλα πολλά τα οποία σταδιακά έχει δωρήσει είτε στο Apache Foundation, είτε στο Eclipse Foundation. Φυσικά δεν το κάνει από την καλή της καρδιά, αλλά μάλλον λόγο της αδυναμίας της να επωφεληθεί εμπορικά από τον ανοιχτό κώδικα, (όπως έγινε στην περίπτωση του Open Office).

Για την επιλογή του Eclipse Foundation o David Delabassee της Oracle δήλωσε:

«Το Eclipse Foundation έχει ισχυρή εμπειρία και συμμετοχή με την Java EE και τις σχετικές τεχνολογίες. Αυτό θα μας βοηθήσει να μεταβούμε γρήγορα στην Java EE, να δημιουργήσουμε φιλικές προς την κοινότητα διαδικασίες για την εξέλιξη της πλατφόρμας και να αξιοποιήσουμε έργα όπως το MicroProfile. Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία «

Παρόλο που η διαδικασία μεταβίβασης θα πάρει λίγο χρόνο, η Oracle θέτει και έναν όρο… Το έργο Java EE θα πρέπει να βρει νέο όνομα και νέο branding μέσα στο ίδρυμα Eclipse. Ωστόσο, για λόγους συνέχειας, η εταιρεία προτίθεται να επιτρέψει τη χρήση των υφιστάμενων javax ονομασιών πακέτων και για υπάρχοντα αιτήματα προδιαγραφών Java (JSRs).

Πηγή άρθρου: planet.ellak.gr    https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com