ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ευρετήριο ανοιχτού κώδικα από την Europeana για εφαρμογές που είναι σχετικές με την πολιτιστική κληρονομιά

Η Europeana, η ψηφιακή βιβλιοθήκη για τον πολιτισμό της Ευρώπης, συγκεντρώνει σε μια δικτυακή πύλη (www.europeana.eu) ένα σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε μια συνεχώς αυξανόμενη συλλογή ψηφιακών τεκμηρίων. Στην προσπάθειά της να καταστήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης πιο προσιτή και εύκολα προσβάσιμη για τους ανθρώπους, ώστε να την χρησιμοποιούν είτε για δουλειά είτε για να μάθουν είτε απλά για να διασκεδάσουν, η Europeana ξεκίνησε την δημιουργία ενός Ευρετηρίου Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού, για εφαρμογές που είναι σχετικές με την Europeana και τον κόσμο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ευρετήριο FLOSS της Europeana περιέχει:

  • Εφαρμογές για πρόσβαση, εργασία ή δημιουργία περιεχομένου, για παράδειγμα, χρονοδιαγράμματα, διαδραστικούς χάρτες, παιχνίδια με ετικέτες και εργαλεία σχολιασμού.
  • Εφαρμογές διαχείρισης μεταδεδομένων, για παράδειγμα, εργαλεία back office για χαρτογράφηση ή συλλογή μεταδεδομένων, για δημοσίευση συνδεδεμένων δεδομένων ή για ευθυγράμμιση οντολογιών.
  • Εφαρμογές για πολυγλωσσική πρόσβαση και μετάφραση.

Μπορείτε να βρείτε τον ευρετήριο FLOSS της Europeana εδώ.

Για να συμβάλλετε στην ευρετήριο FLOSS, στείλτε email στον Gregory Markus (gmarkus@Beeldengeluid.nl).

 

Πηγή άρθρου: http://pro.europeana.eu/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com