ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Source Friday: Μια πρωτοβουλία του GitHub με στόχο να ενθαρρύνει την συνεισφορά στον ανοιχτό κώδικα

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα βρίσκεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και μια από τις κύριες χρήσεις του είναι οι υποδομές του παγκόσμιου ιστού. Είτε πρόκειται για το Linux είτε για άλλες δημοφιλείς τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα, οι εταιρείες τεχνολογίας και οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές χρησιμοποιούν ανοιχτό κώδικα για να δημιουργήσουν νέα πράγματα και να βελτιώσουν την υπάρχουσα υποδομή.

Για να διευκολυνθεί η συμβολή των προγραμματιστών των εταιρειών στον ανοιχτό κώδικα, το GitHub έχει θεσπίσει πρόσθετα κίνητρα (όπως το Balanced Employee IP Agreement (BEIPA). Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, το GitHub ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, την πρωτοβουλία Open Source Friday.

Τι είναι το Open Source Friday;

Το Open Source Friday, είναι ένα δομημένο πρόγραμμα από το GitHub, που έχει σαν στόχο να ενθαρρύνει και βοηθήσει τους προγραμματιστές να συμβάλλουν στον ανοιχτό κώδικα. Εσωτερικά, η GitHub ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να συνεισφέρουν σε έργα ανοικτού κώδικα τουλάχιστον κάθε τέταρτη Παρασκευή.
Ξεκινώντας από μια ιδέα που ανέπτυξε ο Andrew Nesbitt (από τo 24 Pull Requests) και ο Mike McQuaid του GitHub, η Open Source Friday έχει σαν στόχο να καθιερωθεί ως μια εβδομαδιαία υπενθύμιση για να δώσουμε λίγο χρόνο πίσω στα έργα που τροφοδοτούν την καθημερινότητα μας.

Η ιστοσελίδα της δράσης opensourcefriday.com, περιλαμβάνει συνδέσμους για να βοηθήσουν τους νέους contributors, να μάθουν για τη συμμετοχή τους σε έργα ανοιχτού κώδικα καθώς και προτάσεις για την εύρεση ενός έργου που θα τους ενδιαφέρει. Περιλαμβάνει επίσης πόρους για να βοηθήσει τους διαχειριστές έργων να κάνουν το έργο τους εύκολα προσβάσιμο και φιλόξενο σε νέους συνεισφέροντες.

Και φυσικά, επειδή είναι προσανατολισμένη σε συνεισφορές κώδικα από τους χώρους εργασίας, η ιστοσελίδα της Open Source Friday διαθέτει πόρους για τους εργοδότες. Η σελίδα των επιχειρήσεων προσφέρει απλές εξηγήσεις για το πώς ο ανοιχτός κώδικας ωφελεί μια εταιρεία. Σύμφωνα με τον Mike McQuaid του GitHub “Το Open Source Fridays παρέχει ένα πλαίσιο για την συνεισφορά στον ανοιχτό κώδικα κατά τις ώρες εργασίας και εξηγήσεις γιατί είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν αυτή την προσέγγιση”.

Το Οpen Source Friday, είναι μια αφορμή να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας, τους φίλους σας, την ομάδα ή την εταιρεία σας να συνεισφέρουν σε εργαλεία ανοιχτού κώδικα που ήδη χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να συμμετέχετε και με μικρές συνεισφορές, π.χ. να περάσετε δύο ώρες κάθε Παρασκευή σε κάποια έργα ανοιχτού κώδικα.

Μπορείτε να λάβετε μέρος στο Open Source Friday μέσω του λογαριασμού σας GitHub.

Πηγές άρθρου:  https://fossbytes.com  , https://opensource.comhttps://opensourcefriday.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com