ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

32 έργα ανοιχτού κώδικα διαθέσιμα από την NSA στο GitHub!

Η υπηρεσία ασφαλείας NSA των ΗΠΑ, λειτουργούσε πάντα κάτω από ένα τεράστιο πέπλο μυστικότητας. Αλλά με την πάροδο του χρόνου και μετά από τις ανεπιθύμητες αποκαλύψεις που έρχονται στην επιφάνεια, η NSA άρχισε να ανοίγει κάποιες από τις δραστηριότητες στο ευρύ κοινό.

Η NSA, μετά τις αποκαλύψεις του Snowden, NSA έχει ήδη ένα λογαριασμό στο Twitter  και τώρα είναι έτοιμη να αφήσει το αποτύπωμα της, στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα. Το αποθετήριο της NSA στο GitHub περιέχει πλέον 32 έργα ανοικτού κώδικα, γραμμένα από τους προγραμματιστές της NSA, τα οποία μοιράζονται σε δύο λογαριασμούς και ορισμένα από αυτά είναι ‘coming soon’ αποθετήρια.

Ωστόσο, ο λογαριασμός της NSA δεν είναι ολοκαίνουργιος. Εμφανίστηκε αρχικά το 2015, όταν η υπηρεσία, διέθεσε με άδεια ανοιχτό κώδικα, ένα εργαλείο που ονομάζεται SIMP (Platform Integrity Management Platform).

Αυτά τα έργα είναι διαθέσιμα, ως μέρος του προγράμματος μεταφοράς τεχνολογίας της NSA ( Technology Transfer Program – TTP), το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των πατεντών τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η υπηρεσία, με ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς

Τα έργα ανοιχτού κώδικα της  NSA,  πιθανώς να βοηθήσουν το ευρύ κοινό με πολλούς τρόπους. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε σήμερα, είτε είναι το Διαδίκτυο, το GPS ή τα Rayban έχουν προέλθει από διάφορα ιδρύματα άμυνας και ασφάλειας,

Δείτε το αποθετήριο της  NSA στο GitHub εδώ

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com