ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ρυθμίζει το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin

Όπως είχε ανακοινωθεί την 1 Απριλίου η Ιαπωνία μετά από μήνες διαβουλεύσεων πέρασε νομοθετική ρύθμιση που αφορά τα ψηφιακά ανταλλακτήρια αλλά και την πρώτη παγκόσμια κρατική ρύθμιση για το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin καθώς πλέον θεωρείται και επίσημα ως ένα ενδιάμεσο μέσο μεταφοράς χρημάτων και πληρωμών.

Συγκεκριμένα για τα Bitcoin ανταλλακτήρια εφαρμόζονται νόμοι για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και πλέον θα υποβάλλονται σε ετήσιους ελέγχους ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά τα ανταλλακτήρια θα πρέπει υποχρεωτικά να παίρνουν μέρος σε προγράμματα κατάρτισης.

Σύμφωνα και με άρθρο του Nikkei ανοίγει και ο δρόμος για την δημιουργία προτύπων για τα ψηφιακά εναλλακτικά altcoin ώστε να έχουν την ίδια νομοθετική ρύθμιση με το Bitcoin.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/   Ελληνική κοινότητα του Bitcoin

 

3 thoughts on “Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ρυθμίζει το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση !

    Αν μου επιτραπεί, ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε, και στην πρώτη παράγραφο τρίτη γραμμή μετέτρεψε το «θεωρείται» σε «θεωρείτε». Κάνει ό,τι μπορεί βλέπετε για να μας εκθέτει σε αναγνώστες μας, κάτι που μου’χει συμβεί και μένα ουκ ολίγες φορές.

    Καλή συνέχεια !

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com