ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Περισσότερα από 2000 έργα ανοιχτού κώδικα από την Google στο opensource.google.com

H χρήση του λογισμικού ελεύθερου και ανοικτού κώδικα από τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας γίνεται όλο και πιο συχνή με κάθε μέρα που περνά. Στο παρελθόν, έχουμε δει τη δημοσίευση κορυφαίων έργων ανοικτού κώδικα από την Google, το Facebook, το Twitter, την Microsoft, κλπ. Πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά, η Google δημιούργησε το https://opensource.google.com/ όπου και παρουσιάζει περισσότερα από 2000 έργα ανοιχτού κώδικα που έχει αναπτύξει η Google και οι συνεργάτες της.

Στην ανακοίνωσή της, η Google λέει ότι το ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της από το ξεκίνημά της και έχει κυκλοφορήσει εκατομμύρια γραμμές ανοικτού κώδικα. Η νέα ιστοσελίδα opensource.google.com είναι μια πρωτοβουλία της Google για να συγκεντρώσει όλα μαζί τα έργα ανοιχτού κώδικα που έχει δημιουργήσει και ήταν διάσπαρτα,

Τον πλήρη κατάλογο των έργων ανοικτού κώδικα της Google μπορείτε να βρείτε εδώ. Επιλέγοντας μια συγκεκριμένη κατηγορία, μπορείτε να δείτε έργα που ανήκουν  σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες όπως για παράδειγμα εφαρμογές για το σύννεφο, τις βάσεις δεδομένων, τα κινητά, τη δικτύωση, την ασφάλεια, κ.λπ.

 

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com