ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Source Albania (OSCAL 2017) : 13 και 14 Μαΐου στα Τίρανα

Το Open Source Albania (OSCAL), το πρώτο ετήσιο συνέδριο στο είδος του στην Αλβανία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά, προάγοντας την ελευθερία του λογισμικού ,το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, την ελεύθερη κουλτούρα και την ανοιχτή γνώση, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το OSCAL 2017 θα διεξαχθεί μεταξύ 13 και 14 Μαΐου,στον χώρο της κοιτίδας επιχειρηματικότητας Of çina και στο ινστιτούτο Harry Fultz. To OSCAL διοργανώνεται από το Open Labs Hackerspace, την τοπική κοινότητα που ασχολείται με την ενδυνάμωση της ανοιχτής κουλτούρας,από το 2012.

Τη φετινή χρονιά,το OSCAL αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 500 ενδιαφερόμενους, προγραμματιστές,εταιρίες και επαγγελματίες του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, της ανοιχτής κουλτούρας. Το συνέδριο όχι μόνο παρέχει σε όλους την ευκαιρία να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με τους υπόλοιπους, αλλά εμπνέει και άλλους να κάνουν το ίδιο.
Κατά τη διάρκειά του,το συνέδριο θα φιλοξενήσει μια μεγάλη σειρά παρουσιάσεων και workshops που κινούν το ενδιαφέρον.
Ειδικότερα,και τις δύο μέρες, από τις 09.00 μέχρι τις 18.00, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με διάφορα θέματα,να έρθουν σε επαφή συνεισφέροντας σε
κοινότητες και να ανακαλύψουν ευκαιρίες εργασίας. Επίσης, info booths από τις κοινότητες θα βρίσκονται εκεί,με στόχο την ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου.
Mozilla, Fedora Project, LibreOffice,OpenStreetMap, Wikipedia, phpList και Nextcloud είναι μόνο μερικά από τα ονόματα των έργων, τα οποία οι συμμετέχοντες του OSCAL θα
μπορέσουν να γνωρίσουν καλύτερα.

Το θέμα (#OSCAL2017) “Internet of People” είναι το σύνθημα του OSCAL 2017, δίνοντας έμφαση στο ρόλο του ατόμου στην βιομηχανία της τεχνολογίας. Η τεχνολογία δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι άνθρωποι εξελίσσονται μέσω της τεχνολογίας και η τεχνολογία εξελίσσεται μέσω των ανθρώπων. Γιατί, στο κάτω-κάτω, εμείς είμαστε αυτοί που τη δημιουργούμε. Αυτό,όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύσσουμε την τεχνολογία: τον κοινωνικό αντίκτυπο που αυτή δημιουργεί.

Συμμετοχή
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους, εντελώς δωρεάν, με μια επίσκεψη στη σελίδα oscal.openlabs.cc.

Περισσότερες πληροφορίες:
Website: oscal.openlabs.cc
E-mail: oscal@openlabs.cc
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Hashtag: #OSCAL2017
Twitwer: @OSCALconf
Instagram: @oscalconf

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com