ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

To ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί το Matrix και το element για ασφαλή επικοινωνία

To ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσει τα κενά ασφαλείας και την έλλειψη διαλειτουργικότητας των διαφορετικών εφαρμογών που χρησιμοποιούν τα μέλη και οι συνεργάτες του για να επικοινωνούν, υιοθέτησε μια εφαρμογή που βασίζεται στο ανοιχτού κώδικα Element και στο ανοικτό πρότυπο και πρωτόκολλο Matrix.

Το NATO Interoperable Instant Communication Environment (NI2CE) είναι μια υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων ανοιχτού κώδικα και πολλαπλών πλατφορμών και φωνητικής επικοινωνίας που ανήκει στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ). Επιτρέπει στους επιχειρηματίες του ΝΑΤΟ πρόσβαση να στέλνουν μηνύματα κειμένου, φωνητικά μηνύματα και μηνύματα βίντεο, να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις και να μοιράζονται εικόνες, έγγραφα, τοποθεσίες χρηστών και άλλο περιεχόμενο.

Ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να παρέχει στους ενδιαφερόμενους φορείς του NATO Enterprise μια ασφαλή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Το λογισμικό διαχείρισης επικοινωνιών παρέχει εγγυημένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε όλες τις επικοινωνίες που μεταδίδονται μέσω της εφαρμογής σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή ή εφαρμογή για κινητά.

Οι χρήστες του NI2CE Messenger μπορούν κυριολεκτικά να μοιράζονται οτιδήποτε, από άμεσα μηνύματα (συμπεριλαμβανομένων φωνητικών μηνυμάτων, εικόνων, εγγράφων και πολλών άλλων μορφών αρχείων), VoIP (συμπεριλαμβανομένου βίντεο) σε άτομα, ομάδες και χώρους, τοποθεσία και άλλο περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο.

Δεν απαιτούνται αριθμοί τηλεφώνου κατά την εγγραφή, τα δικαιώματα πρόσβασης μπορούν να οριστούν εύκολα για ομάδες/χώρους και οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν/αφαιρέσουν τα απεσταλμένα μηνύματα μετά από καθυστέρηση.

Η εφαρμογή διαθέτει αυτοματοποιημένο συγχρονισμό. λειτουργικότητα καθώς και δυνατότητα διασύνδεσης με άλλες πλατφόρμες άμεσων μηνυμάτων όπως το WhatsApp, το Signal, το Telegram και το XMPP από άποψη διαλειτουργικότητας και ανθεκτικότητας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com