ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα σε φοιτητές και νέους προγραμματιστές για συμμετοχή στο Google Summer of Code 2024

Στο Google Summer of Code (GSoC) μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές  που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και νέοι προγραμματιστές και οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Όσοι θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες το καλοκαίρι στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν έως 3600$ μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Το GSoC, παρέχει χρηματοδότηση σε φοιτητές και νέους προγραμματιστές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 22.000 φοιτητές από 116 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 45.000.000 γραμμές κώδικα για 850 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει με 16 προτάσεις  έργων ανοιχτού κώδικα και καλεί όσους επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα  έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2024 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους.  

Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα που προτείνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και τις προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού που απαιτούνται μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι φοιτητές και οι νέοι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSoC 2024 μπορούν από τις 18 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2024 να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2024, στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να στείλουν από σήμερα τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας  https://lists.ellak.gr/gsoc-developers/listinfo.html 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2024, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων, δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com