ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Youth Hacking 4 Freedom: Διαγωνισμός συγγραφής κώδικα για εφήβους από το FSFE

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη τρίτη έκδοση του «Youth Hacking 4 Freedom», του διαγωνισμού του FSFE για εφήβους από όλη την Ευρώπη. Αυτός ο διαγωνισμός προσφέρει σε νέους ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών την ευκαιρία να γράψουν κώδικα για τα δικά τους έργα – μόνοι τους ή ομαδικά –, να κάνουν νέους φίλους σε όλη την Ευρώπη και να κερδίσουν έως και 4.096 €!

Μετά από δύο επιτυχημένες εκδόσεις, το Youth Hacking 4 Freedom , ο διαγωνισμός συγγραφής κώδικα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού ανοίγει τις εγγραφές για τον τρίτο κύκλο . Περισσότερα από 10.000 ευρώ, σε μετρητά, θα δοθούν στους έξι νικητές της έκδοσης του 2024. Θα καταβληθούν 4.096 € για την πρώτη θέση, 2.048 € για τη δεύτερη θέση και 1.024 € για την τρίτη θέση και για κάθε ένα από τα τρία ειδικά βραβεία. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες που υποβάλλουν ένα έργο θα λάβουν ένα ειδικό βραβείο συμμετοχής YH4F.

Στόχος αυτού του διαγωνισμού είναι να φέρει κοντά νέους από όλη την Ευρώπη που ενδιαφέρονται για την συγγραφή κώδικα, ανεξάρτητα από το τρέχον επίπεδο γνώσεων τους. Για έξι μήνες, οι συμμετέχοντες – οι οποίοι πρέπει να είναι μεταξύ 14 και 18 ετών κατά τη στιγμή της εγγραφής – θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στα δικά τους έργα Ελεύθερου Λογισμικού, είτε μόνοι τους είτε ομαδικά.

Κατά τη διάρκεια αυτών των έξι μηνών, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κάνουν φίλους με άλλους νέους Ευρωπαίους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά τους και, πιθανότατα, τις προκλήσεις συγγραφής κώδικα. Και θα πραγματοποιούνται προαιρετικές μηνιαίες διαδικτυακές συναντήσεις για να τους καθοδηγήσουν σε αυτήν την περίοδο και να μάθουν πώς να κάνουν ένα επιτυχημένο έργο Ελεύθερου Λογισμικού, να μάθουν από τις εμπειρίες προηγούμενων συμμετεχόντων και να λάβουν μερικές συμβουλές από τα έμπειρα μέλη της κριτικής επιτροπής μας.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2024 μια διεθνής κριτική επιτροπή τεχνικών εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τα έργα. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα ανακοινωθούν επίσημα στην Τελετή Απονομής το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο του 2024.

Στον ιστότοπο του YH4F, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε στο contact@fsfe.org .

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com