ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Fosscomm 2023: 21-22 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το συνέδριο κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) επιστρέφει μετά από 5 χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ομάδα που διοργάνωσε τη συνάντηση του 2018, επανενώνεται και σας προσκαλεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο χώρο του ελεύθερου/ανοικτού λογισμικού, να ανταλλάξουμε γνώσεις και ιδέες γύρω από τις ανοιχτές τεχνολογίες και τον τρόπο που επηρεάζουν τις ζωές μας, να γνωριστούμε και να γιορτάσουμε το πάθος που μας ενώνει.

Το FOSSCOMM πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008, κι έως σήμερα έχει διοργανωθεί σε 10 διαφορετικές πόλεις. Απευθύνεται σε όσες/όσους ενδιαφέρονται για το open source ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου.

Στοχεύει στην αλληλεπίδραση της κοινότητας, την ανάδειξη νέων τάσεων και τεχνολογιών και την προβολή έργων ελεύθερου / ανοικτού λογισμικού. Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, multimedia, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το λογισμικό και τα ανοιχτά πρότυπα/δεδομένα κ.α.

. φετινή ομάδα διοργάνωσης αποτελείται από το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Κρήτης, Το LABάκι Hackerspace και εθελοντές από την κοινότητα του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού.

Η πραγματοποίηση της φετινής FOSSCOMM βασίζεται σε δωρεές εντός της κοινότητας και στην στήριξη του Πανεπιστημίου που θα φιλοξενήσει το συνέδριο στις εγκαταστάσεις του στις Βούτες.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει κάλεσμα για εθελοντές και δηλώσεις συμμετοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://2023.fosscomm.gr/ και στα social:

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com