ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

FOSSCOMM 2023: (21-22/10/2023) Κεντρική ομιλήτρια: Holly Cummins

Η οργανωτική επιτροπή της FOSCCOM 2023 έχει τη χαρά να ανακοινώσει την πρώτη κεντρική ομιλία του επερχόμενου συνεδρίου FOSSCOMM!

Η Holly Cummins είναι Senior Principal Software Engineer στην ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού Quarkus στην Red Hat. Πριν εργαστεί στην Red Hat, η Holly εργαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην IBM, σε μια σειρά από ρόλους από σύμβουλος cloud, full-stack προγραμματιστής javascript, αρχιτέκτονας devops με χρήση του WebSphere Liberty, μηχανικός απόδοσης JVM μέχρι ηγέτης καινοτομίας.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι εξαιρετικοί ομιλητές που θα συμμετάσχουν στο συνέδριό FOSSCOMM!

Holly Cummins : Το μέλλον της ανάπτυξης λογισμικού: Οι δουλειές μας γίνονται δυσκολότερες ή ευκολότερες;

Στις αρχές της πληροφορικής, οι προγραμματίστριες/ές χρειαζόταν να κωδικοποιούν τα προγράμματά τους σε διάτρητες κάρτες και να τις μεταφέρουν με το χέρι. Μέχρι την δεκαετία του 1970 απέκτησαν τη χαρά του να χρησιμοποιούν πληκτρολόγια και οθόνες. Δυστυχώς όμως, αυτές/οί οι καταπιεσμένες/οι προγραμματιστριες/ές έπρεπε να φορούν παντελόνια, να δουλεύουν σε C και να διαχειρίζονται τη μνήμη των προγραμμάτων τους. Μέχρι το 2000 το θέμα της διαχείρισης μνήμης είχε λυθεί, αλλά τα παντελόνια ήταν αναμφισβήτητα χειρότερα και οι προγραμματίστριες/ές έπρεπε να συντηρούν το δικό τους υλικό. Τώρα, η συντήρηση του υλικού μας είναι πρόβλημα κάποιου άλλου, τα πάντα είναι ανοιχτού κώδικα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γράψει κώδικά για εμάς και έχουμε την επιλογή να δουλέψουμε σε Java, Kotlin, Javascript, Ruby, Go, Python, Rust ή Typescript. Από την άλλη, τώρα έχουμε την YAML. Και πολλοί από εμάς ανακαλύπτουμε ότι πρέπει να εργαζόμαστε σε όλες τις γλώσσες προγραμματισμού, Java, Kotlin, Javascript, Ruby, Go, Python, Rust ή Typescript, και όλα αυτά ενώ διαχειριζόμαστε ένα cloud, γινόμαστε ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, μαθαίνουμε CSS και διορθώνουμε τον κώδικα που παράγουν τα εργαλεία «βοηθοί» μας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Και υποτίθεται ότι είμαστε full-stack, και μετακινούμαστε αριστερά, και δημιουργούμε ανοιχτό κώδικα στον ελεύθερο χρόνο μας. Ζούμε το όνειρο ή βυθιζόμαστε κάτω από γνωστική υπερφόρτωση; Και ο ανοιχτός κώδικας βοηθά ή βλάπτει;

Bio

Η Holly Cummins είναι Senior Principal Software Engineer στην ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού Quarkus στην Red Hat. Πριν εργαστεί στην Red Hat, η Holly εργαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην IBM, σε μια σειρά από ρόλους από σύμβουλος cloud, full-stack προγραμματιστής javascript, αρχιτέκτονας devops με χρήση του WebSphere Liberty, μηχανικός απόδοσης JVM μέχρι ηγέτης καινοτομίας. Η Holly ηγήθηκε προγραμμάτων για μεγάλες τράπεζες, μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις και οτιδήποτε ενδιάμεσα. Η Χόλι έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμη του cloud για να κατανοήσει τους κλιματικούς κινδύνους, να μετρήσει ψάρια, να βοηθήσει έναν τυφλό αθλητή να τρέξει μόνος του υπερμαραθώνιους στην έρημο, και να δημιουργήσει ιστορίες (αν και όχι όλα την ίδια στιγμή). Η Holly είναι επίσης Java Champion, συγγραφέας, και τακτικός βασικός ομιλητής. Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο mastodon στο @holly_cumm

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com