ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ο  Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει με 3 παρουσιάσεις έργων στην FOSDEM 2023

Ο  Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει με 3 παρουσιάσεις στην φετινή FOSDEM 2023,Η FOSDEM  (που σημαίνει Free and Open Source Developers’ European Meeting), είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της κοινότητας που διοργανώνονται στην Ευρώπη. Φέτος η FOSDEM θα θα πραγματοποιηθεί στις 4 & 5 Φεβρουαρίου 2023 με πάνω από 750 συνεδρίες .

Ο παρουσιάσεις στη οποίες συμμετέχει η ΕΕΛΛΑΚ

Το 2021, κατά την διάρκεια του κορονοϊού πολλές επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες χρειάστηκε να μεταβούν σε on-line ραντεβού, συχνά πηγαίνοντας σε εμπορικές και κλειστού λογισμικού λύσεις, με την επικοινωνία να περνάει από servers τρίτων εταιριών. Ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών, αξιοποιώντας δύο ανοικτού κώδικα ελεύθερα λογισμικά, το EASY!Appointments που προσφέρει web περιβάλλον για διαχείριση ραντεβού, του Έλληνα προγραμματιστή Αλεξ. Τσελεγκίδη που έχει εγκατασταθεί εκατοντάδες φορές ανά τον κόσμο, και το Jitsi, προϊόν Γαλλικού πανεπιστημίου για online συναντήσεις με φωνή, εικόνα, διαμοιρασμό οθόνης, δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων κλπ, επεκτείνει την λειτουργία του EASY!Appointments προσθέτοντας την δυνατότητα δημιουργίας μοναδικού jitsi συνδέσμου που αποστέλλεται στον χρήστη και εμφανίζεται στον πάροχο για την online συνάντηση. 

ΟμιλητήςKonstantinos Papadimitriou

Περισσότερες πληροφορίες στο git: https://github.com/eellak/easyappointments 

  • FOSSbot: An open source and open design educational robot   Η ΕΕΛΛΑΚ σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έχουν σχεδιάσει και αναπτύξει το Fossbot, ένα Εκπαιδευτικό Ρομπότ Ανοικτού Κώδικα και Σχεδίων. Όλα τα 3D σχέδια και ο κώδικας για τη λειτουργία του ρομπότ είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο GitHub της ΕΕΛΛΑΚ (https://github.com/eellak/fossbot) και επιτρέπουν στον καθένα να τα κατεβάσει, να τυπώσει το ρομπότ, να συναρμολογήσει τα ηλεκτρονικά του τμήματα, να εγκαταστήσει το λογισμικό λειτουργίας του αλλά και να το βελτιώσει. Η λειτουργία του ρομπότ βασίζεται σε Raspberry Pi και μια στοίβα λογισμικού σε Python που καταλήγει σε μια γραφική διεπαφή προγραμματισμού του ρομπότ με το Blockly.

Ομιλητές

Iraklis Varlamis
Christos Chronis

Tο build_recorder https://github.com/eellak/gsoc2022–build-recorder ,  είναι ένα καινοτόμο εργαλείο γραμμής εντολών που επιτρέπει την παρακολούθηση λεπτομερών πληροφοριών για κάθε μεμονωμένο αρχείο που με κάποιο τρόπο  που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του κώδικα μις εφαρμογής . Το εργαλείο λειτουργεί με διαφάνεια κατά την κατασκευή του λογισμικού, χωρίς να απαιτείται καμία αλλαγή στον πηγαίο κώδικα ή το σύστημα κατασκευής. Για κάθε αρχείο που χρησιμοποιείται, αποθηκεύεται ένας αριθμός χαρακτηριστικών, όπως όνομα, πλήρης διαδρομή, άθροισμα ελέγχου και ακριβής χρήση. Αυτή το έργο  δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του του Google Summer of Code του 2022 για τον οργανισμό GFOSS.

Ομιλητές:

Alexios Zavras
Fotios Valasiadis

Για το πλήρες πρόγραμμα της FOSDEM 2023 δείτε εδώ

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com