ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Akademy 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα

Το Akademy 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα
by: Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Akademy 2023 θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στη Θεσσαλονίκη, από το Σάββατο 15 Ιουλίου ως την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Το Akademy 2023 θα είναι ένα υβριδικό event, συνδυάζοντας δια ζώσης και εξ αποστάσεως συνεδριάσεις, και θα περιλαμβάνει συζητήσεις, workshops, Birds of a Feather (BoF) meetups, εκπαιδεύσεις και συναντήσεις κώδικα. Το συνέδριο αναμένεται να φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες της παγκόσμιας KDE κοινότητας, για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το μέλλον της κοινότητας και των τεχνολογιών της. Πολλοί συμμετέχοντες του ευρύτερου φάσματος της κοινότητας του δωρεάν και ελεύθερου λογισμικού, τοπικοί οργανισμοί και εταιρείες λογισμικού θα παρευρεθούν. Οι προσκλήσεις υποβολής θα ανοίξουν σύντομα, και λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και οι αιτήσεις. Άμεσα θα ανανεωθεί η ιστοσελίδα του Akademy, μέχρι τότε ακολουθήστε τα social media του event στο Twitter και το Mastodon, ώστε να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα νέα του Akademy.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 315πΧ και διαθέτει πάνω από 800,000 κατοίκους. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και μεταφορικό κέντρο της Ελλάδας. Γνωστή για την πλούσια ιστορία της, τα φεστιβάλ και τα events της, θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εύρος διεπιστημονικών τομέων. Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ δημιουργεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα, στο οποίο επικεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων και της έρευνας του Τμήματος. Το ΠΑΜΑΚ βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης, δίπλα σε καφετέριες, εστιατόρια και διάφορα ιστορικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος.

Σχετικά με το Akademy


Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, το KDE, μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες ανοιχτού λογισμικού στον κόσμο, εργάζεται μέσω email, τηλεδιασκέψεων, μηνυμάτων και forums. Το Akademy παρέχει σε όλα τα μέλη του KDE τη δυνατότητα να γνωριστούν από κοντά, να συνεργαστούν σε θεμελιώδη τεχνολογικά ζητήματα, να συζητήσουν νέες ιδέες και να ενισχύσουν την καινοτόμα και δυναμική κουλτούρα του KDE. Το Akademy καλεί καλλιτέχνες, σχεδιαστές, developers, μεταφραστές, χρήστες, συγγραφείς, χορηγούς και κάθε λογής συνεργάτες του KDE, να γιορτάσουν τα επιτεύγματα του προηγούμενου έτους και να συνεισφέρουν στον καθορισμό της πορείας του επόμενου. Οι hands-on συναντήσεις του Akademy προσφέρουν την ευκαιρία να κάνουμε τα παραπάνω σχέδια πραγματικότητα. Τέλος, η κοινότητα του KDE προσκαλεί στο Akademy τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες του KDE ή όσες ψάχνουν για ευκαιρίες.

Πηγή: https://dot.kde.org/2023/01/12/akademy-2023-will-be-held-greece

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com