ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το GNOME γιορτάζει τα 25α του γενέθλια!

Στις 15 Αυγούστου το GNOME θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του. Από την ίδρυση του,  στις 15 Αυγούστου του 1997, από τον Miguel de Icaza και τον Federico Mena Quintero το GNOME έχει γίνει ο πυλώνας της κοινότητας του Ελεύθερου Λογισμικού.

Από την την αρχική έκδοση του GNOME 1.0 το 1999, έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 42 σταθερές εκδόσεις, με τη πιο πρόσφατη, τo GNOME 42

Το GNOME είναι ένα γραφικό περιβάλλον εργασίας για λειτουργικά συστήματα Linux και Unix. Περιλαμβάνει μια συλλογή από προγράμματα που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες ενός σύγχρονου υπολογιστικού περιβάλλοντος και είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι, στο γραφείο αλλά και σε επιχειρήσεις. Παρέχει επίσης μια ισχυρή πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για προγραμματιστές.. Όλο το λογισμικό είναι ελεύθερο λογισμικό και το GNOME είναι μέρος του εγχειρήματος GNU .

Η Ελληνική κοινότητα GNOME είναι η επίσημη ομάδα που αντιπροσωπεύει το GNOME Project στην Ελλάδα. Στόχος της κοινότητας είναι ο εξελληνισμός του γραφικού περιβάλλοντος GNOME και η προσαρμογή του στην Ελληνική γλώσσα, όπως επίσης και η διάδοση χρήσης του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πληροφορίες για το πως μπορείτε να βοηθήσετε στο έργο της ελληνικής κοινότητας GNOME θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας. Μη διστάσετε να συνεισφέρετε εθελοντικά και εσείς στο έργο GNOME!

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com