ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κυκλοφόρησε το newsletter Φεβρουαρίου του ellak.gr

Εάν θέλεις να λαμβάνεις κάθε μήνα το ενημερωτικό δελτίο για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες καταχώρησε εδώ (https://newsletters.ellak.gr/?p=subscribe&id=) το email σου. Το ενημερωτικό δελτίο στέλνεται κάθε μήνα σε πάνω από 60.000 παραλήπτες.

Διαβάστε στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2202/ πάνω από 50 άρθρα για:
– το ελεύθερο λογισμικό
– τα ψηφιακά δικαιώματα
– τις πρωτοβουλίες για τον ανοιχτό κώδικα στην ΕΕ
– την προστασία της ιδιωτικότητας
– τα ανοιχτά δεδομένα και την ανοιχτή διακυβέρνηση
– τα πνευματικά δικαιώματα
– τις ανοιχτές τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Αν θες να συμμετέχεις στην ομάδα αρθρογραφίας της κοινότητας, και ενδιαφέρεσαι να παρουσιάσεις δημόσια δράσεις για τα κοινά και την ανοιχτότητα, να συμβάλλεις στην ανάπτυξη του εθελοντισμού, να δώσεις νέες ερμηνείες από την δημοσίευση νέων προσεγγίσεων και ιδεών ή όποιας εφαρμογής / πρωτοβουλίας ή/και καλής πρακτικής ανοιχτού λογισμικού θεωρείς ότι είναι χρήσιμη, δήλωσε συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται διαθέσιμη εδώ.

Διαβάστε στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2202/

Δείτε μερικά από τα άρθρα του Φεβρουαρίου:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των έργων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, η παρουσίαση των έργων που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, που συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ. Περισσότερα »

Ετήσια έρευνα αξιολόγησης διαδικτυακών τόπων ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του, διεξαγάγει έρευνα για την αξιολόγηση και βελτίωση των διαδικτυακών του τόπων για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Περισσότερα »

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας σε ένα κόσμο ραγδαίων αλλαγών.Στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο Περισσότερα »

Πρόσκληση για δοκιμές των τεχνολογικών εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί για την πόλη της Αθήνας στο πλαίσιο του έργου DUET

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου DUET Digital Urban European Twins, η ΔΑΕΜ και η ΕΕΛΛΑΚ σας προσκαλούν στην online δοκιμή των τεχνολογικών εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί για την πόλη της Αθήνας στις 14 και στις 16 Μαρτίου (11.00-13.00). Περισσότερα »

Η γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας για τα ψηφιακά κοινά

Η Γαλλία και άλλα δεκαέξι κράτη μέλη θα εργαστούν σε εθελοντική βάση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κόμβου για τα ψηφιακά κοινά, καθώς και για τον εντοπισμό νέων οικονομικών και ανθρώπινων πόρων που θα διατεθούν σε ευρωπαϊκά έργα ανοιxτoύ κώδικα. Περισσότερα »

Η νέα πλατφόρμα citizens4environment.wwf.gr έρχεται να ενισχύσει τους πολίτες στην άσκηση των περιβαλλοντικών τους δικαιωμάτων

Η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος προϋποθέτει και απαιτεί την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε κάθε στάδιο της διαμόρφωσης και της λήψης αποφάσεων για το περιβάλλον. Με αυτό ως γνώμονα, ξεκινά σήμερα η λειτουργία της νέας πλατφόρμας citizens4environment.wwf.gr Περισσότερα »

Τεχνολογία: Πέντε εφευρέσεις που γεννήθηκαν σε ελληνικά σχολεία

Ένα ρομπότ που φυλάει τα δάση, ένα περικάρπιο πρώτων βοηθειών και άλλες πρωτότυπες δημιουργίες μαθητών από όλη τη χώρα, που προέκυψαν από τον διαγωνισμό ανοιχτών τεχνολογιών της ΕΕΛΛΑΚ και του Ιδρύματος Ωνάση, δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο του ελληνικού σχολείου. Περισσότερα »

STEM Discovery Campaign 2022 01/02- 30/04/2022

H STEM Discovery Campaign 2022 είναι μια κοινή διεθνή πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το έργο Scientix και προσκαλεί έργα, οργανισμούς, βιβλιοθήκες, σχολεία, πανεπιστήμια και συλλόγους νέων σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν τη σταδιοδρομία και τις σπουδές στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών. Περισσότερα »

Ο ανοιχτός κώδικας πιο σημαντικός από ποτέ: Τα αποτελέσματα της έρευνας της Perforce

Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των οργανισμών αύξησαν τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα των εργαλείων DevOps, των τεχνολογιών δεδομένων και των εργαλείων AI/ML. Περισσότερα »

Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων 2021: Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Το Open Data Day είναι μια ετήσια γιορτή για τους λάτρεις των ανοιχτών δεδομένων παγκοσμίως και μια μεγάλη ευκαιρία για τις κοινότητες να δείξουν τα οφέλη των ανοιχτών δεδομένων και να ανακαλύψουν τι κάνουν άλλοι σε αυτόν τον τομέα. Περισσότερα »

Η Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα: αντιλήψεις στα ακαδημαϊκά ιδρύματα- Μια έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Η Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης στο Παράρτημα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθήκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο της υποστήριξης του σκοπού της, σχεδίασε και διεκπεραίωσε μία έρευνα απευθυνόμενη σε όλα τα Ιδρύματα-Μέλη του ΣΕΑΒ. Περισσότερα »

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά των διαδικτυακών διαφημίσεων παρακολούθησης

Στις 20 Ιανουαρίου 2022, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισαν ότι οι πλατφόρμες των BigTech δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν διαφημίσεις παρακολούθησης για παιδιά και θα πρέπει να έχουν σημαντικά περιορισμένες διαφημίσεις παρακολούθησης για ενήλικες. Περισσότερα »

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Επιτροπή εγκαινίασαν το έργο FOSSEPS (Free and Open Source Solutions for European Public Services)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασαν πριν από λίγες μέρες, το έργο FOSSEPS (Free and Open Source Solutions for European Public Services). Το έργο είναι ένα πιλοτικό έργο που ξεκίνησε από τον βουλευτή του ΕΚ Marcel Kolaja. Περισσότερα »

GovTech Maturity Index από το World Bank Group (WBG): Η κατάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα

Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα εδώ και δεκαετίες.Το World Bank Group (WBG) υπήρξε εταίρος σε αυτή τη διαδικασία, παρέχοντας τόσο χρηματοδότηση όσο και τεχνική βοήθεια για τη διευκόλυνση του ταξιδιού των χωρών στον ψηφιακό μετασχηματισμό από τη δεκαετία του 1980. Περισσότερα »

digitalawards.gov.gr: Διαγωνισμός Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εγκαινιάζει το θεσμό των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον Δημόσιο Τομέα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη αποτελεσματικών, καινοτόμων και πρωτοπόρων διαδικασιών ψηφιοποίησης και απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών. Περισσότερα »

Όλα τα άρθρα του Ιανουαρίου είναι διαθέσιμα στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2202/

Όλα τα ενημερωτικά δελτία είναι διαθέσιμα εδώ.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com